5 εύκολα σνακ που θα ξεγελάσουν την πείνα των παιδιών!

5 εύκολα σνακ που θα ξεγελάσουν την πείνα των παιδιών!

Το Infokids.gr συγκέντρωσε και σας παρουσιάζει 5 εύκολες, γρήγορες και άκρως νόστιμες συνταγές σνακ που θα απολαύσουν μικροί και μεγάλοι.  Τα ενδιάμεσα σνακ είναι πολύ σημαντικά για τα παιδιά καθώς τα εφοδιάζουν με ενέργεια ανάμεσα στα κυρίως γεύματα.  Δείτε τις προτάσεις και σίγουρα θα εμπνευστείτε για να φτιάξετε τις δικές σας μοναδικές γευστικές δημιουργίες.

Πιτσάκια με ψωμί του τοστ

Υλικά:

6 φέτες ψωμί για τοστ
4 φέτες μπέικον
4 φέτες ζαμπόν γαλοπούλας
150 γρ. ποικιλία τριμμένων τυριών
1 μικρή κονσέρβα μανιτάρια τεμαχισμένα
2 μέτριες ντομάτες
1 μέτρια πιπεριά
½ φλιτζάνι του τσαγιού ελιές
½ φλιτζάνι του τσαγιού σάλτσα ντομάτας
½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1 λαδόκολλα

Εκτέλεση:

Κόβουμε σε κομμάτια τη γαλοπούλα και το μπέικον.Σε ένα ταψάκι στρώνουμε τη λαδόκολλα και τοποθετούμε τις φέτες του τοστ τη μία δίπλα στην άλλη, χωρίς να αφήσουμε κανένα κενό.Αλείφουμε το ψωμί με λίγη σάλτσα ντομάτας και τοποθετούμε επάνω το μπέικον και το ζαμπόν. Ρίχνουμε το 1/3 των τριμμένων τυριών και καλύπτουμε όλες τις φέτες του τοστ. Στραγγίζουμε και στύβουμε με το χέρι τα μανιτάρια για να φύγουν τα υγρά τους και τα βάζουμε πάνω από το ζαμπόν. Κόβουμε τις ελιές σε κομματάκια, πλένουμε τις ντομάτες και την πιπεριά, τις ψιλοκόβουμε και τα προσθέτουμε κι αυτά. Τέλος πασπαλίζουμε με την υπόλοιπο τριμμένο τυρί και προσθέτουμε τη ρίγανη. Ψήνουμε στο φούρνο στους 250C για περίπου 20 με 25 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα η πίτσα μας.

 

Τσιπς γλυκοπατάτας

2 γλυκοπατάτες
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ρίγανη
1 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. πιπέρι

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180º C. Κόβουμε τις γλυκοπατάτες σε μακρόστενα κομμάτια και τις βάζουμε σε ένα μεγάλο ταψί. Πασπαλίζουμε το λάδι, τη ρίγανη, το πιπέρι και το αλάτι και τις ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια. Βάζουμε στο φούρνο για 45′.

Αραβική Πίτα με Ζαμπόν και Τυρί

Υλικά

6 αραβικές πίτες
12 φέτες καπνιστό ζαμπόν
12 φέτες τυρί τοστ
24 λεπτές φέτες από μια φρέσκια μεγάλη ντομάτα
6 φύλλα μαρουλιού κομμένα στη μέση
μαγιονέζα

Εκτέλεση

Απλώνουμε τις αραβικές πίτες στον πάγκο της κουζίνας. Στη συνέχεια απλώνουμε την μαγιονέζα σε κάθε αραβική πίτα. Ρίχνουμε από 2 φέτες ζαμπόν, τυρί, 1 φέτα μαρούλι κομμένη στη μέση και 4 φέτες ντομάτας σε κάθε αραβική πίτα. Έπειτα τυλίγουμε σε ρολό κάθε πίτα προσεκτικά. Βάζετε στο ψυγείο 15 λεπτά και σερβίρετε.
 

Τυρολουκουμάδες

Υλικά

2 κούπες γιαούρτι 2%
2 αυγά
1 1/2 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κούπα τυρί φέτα
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε μπόλικο ελαιόλαδο. Με ένα κουτάλι παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα και τις ρίχνουμε στο καυτό λάδι. Αφήνουμε να πάρουν ωραίο χρώμα απ’ όλες τις μεριές και τους βγάζουμε τοποθετώντας τους σε χαρτί κουζίνας, για ν΄απορροφήσουν το πολύ λάδι.

 

Σουβλάκια με ντοματίνια και χαλούμι

Υλικά 

15 ντοματίνια, κομμένα στη μέση

20 κυβάκια χαλούμι

10 καλαμάκια για σουβλάκια

Για τη σάλτσα

4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένο

ξύσμα και χυμό από ένα λάιμ

1 κ.σ. μουστάρδα

2 κ.σ. φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά τα υλικά για τη σάλτσα. Περνάμε σε κάθε καλαμάκι εναλλάξ μισό ντοματίνι και ένα κομματάκι τυρί. Κάθε σουβλάκι πρέπει να έχει τρία μισά ντοματίνια και δύο κομματάκια τυριού. Αραδιάζουμε τα σουβλάκια σε ένα ταψί που έχουμε προηγουμένως στρώσει με αντικολλητικό χαρτί, περιχύνουμε με τη σάλτσα και ψήνουμε στο φούρνο στους 200°C, στην επάνω σχάρα, για 10 λεπτά.

Ροή Ειδήσεων