6 μαθητές βραβεύτηκαν για τις πρωτότυπες ιδέες τους για τη μετακίνηση προς το σχολείο και μιλούν στο infokids

Επιστράτευσαν τη φαντασία τους και το καλλιτεχνικό ταλέντο τους και κέρδισαν με τις πρωτότυπες ιδέες τους! Πέντε μαθητές από τη Θεσσαλονίκη και ένας από την Έδεσσα, βραβεύτηκαν στο διαγωνισμό με θέμα : «Πάμε σχολείο; Φιλικές για το περιβάλλον μετακινήσεις προς το σχολείο», που διοργάνωσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Από την Κλέλια Κλουντζού

Σχετικά άρθρα: Τα Κάγκελα των Ευχών! Η υπέροχη γιορτινή πρωτοβουλία της σχολικής κοινότητας του 5ου και 6ου Δημοτικού Ζωγράφου

Οι μικροί μαθητές της Λέρου τιμούν την Επανάσταση του ’21 με μία ζηλευτή ταινία μικρού μήκους!

Η Ντορέττα Δρίζη μαθήτρια του μουσικού γυμνασίου Θεσσαλονίκης με τα αγαπημένα της ρόλερς και μία μάσκα προστασίας απέναντι στον κορονοϊό, κέρδισε το πρώτο βραβείο!

“Όταν μου πρότειναν οι γονείς μου να πάρω μέρος στον διαγωνισμό δε φανταζόμουν ποτέ ότι θα κερδίσω το πρώτο βραβείο! Το θέμα ήταν οι φιλικές για το περιβάλλον μετακινήσεις προς το σχολείο! ”

Αμέσως μου ήρθαν στο μυαλό τα ρόλερς μου, τα οποία χρησιμοποιώ συχνά για τις μετακινήσεις μου σε κοντινές αποστάσεις!

Σκέφτηκα να συνδυάσω το θέμα με την επικαιρότητα, καθώς λόγω του κορονοϊού αυτή τη στιγμή, χιλιάδες μαθητές είναι αναγκασμένοι να μην πηγαίνουν στο σχολείο ούτε να βγαίνουν πολύ έξω. Έβαλα λοιπόν δίπλα στα ρόλερς μου μία προστατευτική μάσκα και έβγαλα τη φωτογραφία. Παράλληλα ήθελα να στείλω το μήνυμα ότι όταν περάσει η πανδημία, μπορούμε να πηγαίνουμε στο σχολείο μας χωρίς να μολύνουμε το περιβάλλον.

“Πίστευα ότι οι άλλοι συμμετέχοντες θα χρησιμοποιούσαν ποδήλατο και ήθελα να βγάλω μία φωτογραφία που θα διαφέρει”. λέει η μικρή μαθήτρια.

“Από μικρή μου άρεσε να βγάζω φωτογραφίες. Φωτογράφιζα κυρίως όμορφα τοπία της φύσης! Στα 8 χρόνια μου ζήτησα από τους γονείς μου να μου αγοράσουν μία δική μου φωτογραφική μηχανή. Είχα ενθουσιαστεί τόσο πολύ ! Κάθε φορά που πηγαίναμε εκδρομή με την οικογένειά μου φωτογράφιζα τα πάντα ! Ό,τι μου έκανε εντύπωση! Είναι το χόμπι μου.

Όταν έμαθα ότι κέρδισα το πρώτο βραβείο έπαθα σοκ! Ξαφνιάστηκα πολύ, δεν το περίμενα. Ενθουσιάστηκα και πολύ και με το έπαθλο! Πάντα ήθελα να αποκτήσω ένα δικό μου ποδήλατο. Επειδή είμαι η μικρότερη της οικογένειας, συνήθως έπαιρνα τα ποδήλατα της μεγάλης μου αδερφής! Τώρα θα έχω το δικό μου ποδήλατο”!


Ο 12χρονος Ηλίας Γιακουβής μαθητής στο 3ο γυμνάσιο της Έδεσσας, κέρδισε με μία φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται ο ίδιος και η μικρή του αδερφή, να πηγαίνουν στο σχολείο τους με τα πόδια, αγκαλιασμένοι.

“Αυτή ήταν μία φωτογραφία που είχαν τραβήξει οι γονείς μου, ένα πρωί που πηγαίναμε στο σχολείο. Στην ουσία ήταν μία φωτογραφία αρχείου, από τις αγαπημένες μου. Αφού την επεξεργάστηκα πήρα μέρος στο διαγωνισμό! Στο σχολείο μου πηγαίνω πάντα με τα πόδια, καθώς ζω σε μία επαρχιακή πόλη και οι αποστάσεις είναι κοντινές. Είναι άλλωστε και ο πιο οικολογικός τρόπος για τις μετακινήσεις μας! Όταν έμαθα ότι κέρδισα, ένιωσα περήφανος και χαρούμενος! Το έπαθλό μου είναι ένα ρολόι-μετρητής χειρός, που πάντα ονειρευόμουν”!

Στο διαγωνισμό πήρε μέρος και η Μιχαέλα Γιακουβή, η μικρή αδερφή του Ηλία, που πρωταγωνιστεί και στη φωτογραφία. Εκείνη ζωγράφισε το σχολείο της με φανταχτερά χρώματα και τους μαθητές να πηγαίνουν σε αυτό με ποδήλατο πατίνι και με τα πόδια!


Δείτε τα αποτελέσματα του διαγωνισμού για όλους τους μαθητές που κέρδισαν τα βραβεία:

ΒΡΑΒΕΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

1ο βραβείο: Ποδήλατο και κράνος για τη Ντορέττα Δρίζη στο Μουσικό γυμνάσιο Θεσσαλονίκη

2ο βραβείο: Μετρητής χειρός αθλητικής δραστηριότητας για τον Παναγιώτη Κανέλλη στο 8ο γυμνάσιο Καλαμαριάς

3ο βραβείο: Μετρητής χειρός αθλητικής δραστηριότητας για τον Ηλία Γιακουβή στο 3ο γυμνάσιο Έδεσσας

ΒΡΑΒΕΙΑ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

1ο βραβείο: Ποδήλατο και κράνος για τη Διονυσία Βογιατζόγλου στο 23ο Δημοτικό Καλαμαριάς


2ο βραβείο: Κράνος για την Ασπασία Μπατανίδη στο 23ο δημοτικό Καλαμαριάς


3ο βραβείο: Κράνος για την Καλλιόπη Παπανικολάου στο 23ο δημοτικό Καλαμαριάς