Τα Κάγκελα των Ευχών! Η υπέροχη γιορτινή πρωτοβουλία της σχολικής κοινότητας του 5ου και 6ου Δημοτικού Ζωγράφου

Μπορεί να έχουν εξανληθεί τα παιδιά μας από την τηλεκπαίδευση, όμως η αλήθεια είναι ότι δεν κρατιούνται να επιστρέψουν στο σχολείο τους και να συναντήσουν τους φίλους τους! Αυτό φαίνεται και από τις χριστουγεννιάτικες ζωγραφιές που με τόση προθυμία φτιάχνουν, έπειτα από κάθε κάλεσμα της δασκάλας τους μέσω Webex!

Η σχολική κοινότητα του 5ου και 6ου Δημοτικού Σχολείου Ζωγράφου, που το γνωρίζει πολύ καλά αυτό, βρήκε έναν υπέροχο τρόπο, ώστε η ανάγκη αυτή των παιδιών για περισσότερη επαφή τις φετινές γιορτινές να καλυφθεί με έναν όσο το δυνατόν πιο τρυφερό τρόπο!

Η ιδέα ονομάστηκε “Τα Κάγκελα των “Ευχών” και γι’αυτά μας μίλησε ο διευθυντής του 5ου Δημοτικού Ζωγράφου, κ. Νικόλαος Ι. Δημητρίου:

“Επειδή διδασκαλία -που σημαίνει επικοινωνία- χωρίς φυσική παρουσία των μαθητών δεν αντέχεται, αλλά και στολισμός του σχολείου χωρίς την πινελιά των μαθητών δεν γίνεται, η σχολική μας κοινότητα αποφάσισε και υλοποίησε την καταπληκτική ιδέα της συναδέλφου κ. Άρτεμις Θεοδώρου, οι μαθητές μας να στείλουν έργα τους με ευχές χριστουγεννιατικες και’μεις, αφού τα πλαστικοποιήσουμε, να φτιάξουμε ΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ ΤΩΝ ΕΥΧΩΝ!!! Έστω και έτσι επικοινωνήσαμε και με υλικό, απτό, τρόπο με τους μαθητές μας!!! Μια ευχή μόνο, ΥΓΕΊΑ!!! Γρήγορα να ανταμώσουμε όλοι μαζί στο προαύλιο του σχολείου μας!!!

Δείτε τις όμορφες εικόνες από “Τα Κάγκελα των Ευχών”: