Αφγανιστάν: Πούλησε την 9χρονη κόρη του σε 55χρονο για να “έχει η οικογένειά του να φάει”

Αφγανιστάν: Πούλησε την 9χρονη κόρη του σε 55χρονο για να "έχει η οικογένειά του να φάει"

Δεν έχει τέλος η φρίκη που βιώνουν τα κορίτσια και οι γυναίκες στο Αφγανιστάν και όπως όλα δείχνουν η κατάσταση αυτή δεν θα διορθωθεί άμεσα. Αυτή τη φορά έγινε γνωστή η περίπτωση μιας 9χρονης που κυριολεκτικά ξεπουλήθηκε από τον ίδιο της τον πατέρα σε έναν 55χρονο.

«Ο πατέρας μου με πούλησε επειδή δεν είχαμε ψωμί, ρύζι και αλεύρι. Με πούλησε σε έναν μεγάλο άντρα», είπε χαρακτηριστικά η μικρή Παρουάνα Μαλίκ στο CNN. Λίγο καιρό πριν είχε πουλήσει για νύφη την 12χρονη αδελφή της.

Ξεπουλάνε τα παιδιά τους για λίγο φαγητό

Η 9χρονη με τον πατέρα της

Η κατάσταση στο Αφγανιστάν είναι τραγική. Η φτώχεια έχει αυξηθεί δραματικά και οι μετανάστες όλο και αυξάνονται. Η Παρουάνα Μαλίκ δεν είναι το μόνο παιδί που ζει τον εφιάλτη εξαιτίας της φτώχειας.

«Αυτή είναι η νύφη σου, σε παρακαλώ να μην την χτυπάς», λέει στον 55χρονο γαμπρό ο πατέρας της καθώς την παραδίδει έναντι 2.200 δολαρίων. Το ποσό αυτό, όπως ο ίδιος δηλώνει στο CNN, θα βοηθήσει την οικογένεια να ανταποκριθεί στις ανάγκες της για λίγους μήνες.

Γροθιά στο στομάχι το βίντεο που δείχνει τη μικρή να αντιστέκται, καθώς τα μεγάλα χέρια του άντρα την τραβούν μακριά από τους γονείς της:

Η οικογένεια της 9χρονης νύφης ζει εδώ και τέσσερα χρόνια σε καταυλισμό στο Μπαντγκίς, στο βορειοδυτικό Αφγανιστάν. «Είμαστε οκτώ μέλη στην οικογένεια. Έπρεπε να την πουλήσω για να ζήσουν οι υπόλοιποι», λέει στο CNN ο πατέρας της. Συμπληρώνει πως τη νύχτα δεν κοιμάται από τις τύψεις…

Όσο για την 9χρονη, μέχρι την τελευταία στιγμή παρακαλά τους γονείς της να αλλάξουν γνώμη. Το όνειρό της ήταν να συνεχίσει το σχολείο και να γίνει δασκάλα. Μετά τη λιτή γαμήλια τελετή στην φτωχική καλύβα της οικογένειας, όμως, ο 55χρονος την αρπάζει από το χέρι και την σπρώχνει προς το αυτοκίνητό του. Ο ίδιος, μιλώντας έπειτα στο CNN, αναφέρει πως έχει ήδη σύζυγο. Δεν περιγράφει την αγορά του παιδιού ως γάμο και υπόσχεται ότι θα την προσέχει σαν παιδί του.

Το αμερικανικό μέσο ενημέρωσης αναφέρει, ότι η κατάσταση στο Αφγανιστάν είναι τραγική και οι γάμοι παιδιών πρόκειται να αυξηθούν. Ο ίδιος ο πατέρας της 9χρονης αναφέρει, ότι αν η οικονομική κατάσταση της οικογένειας δεν βελτιωθεί θα αναγκαστεί να πουλήσει μία ακόμα κόρη του. Πιθανότατα την 2χρονη…

Διαβάστε ολόκληρο το συγκλονιστικό ρεπορτάζ του CNN εδώ.

Διαβάστε ακόμα:

Αγωνία στη Λάρισα: 41χρονη έγκυος στον 6ο μήνα διασωληνωμένη με κορωνοϊό

Η 4χρονη που αγνοούνταν για 18 ημέρες στην Αυστραλία βρέθηκε ζωντανή!

Κέρκυρα: Οικογένεια και συμμαθητές αποχαιρετούν την 13χρονη που “έφυγε” τόσο πρόωρα και ξαφνικά