Αγαπάς πραγματικά τα παιδιά; Τα Παιδικά Χωριά SOS σε χρειάζονται

Τα Παιδικά Χωριά SOS με ανακοίνωση που εξέδωσαν, απευθύνουν κάλεσμα σε όσες γυναίκες μεταξύ 35 έως και 50 ετών επιθυμούν να ενταχθούν στον Οργανισμό και να συνδράμουν στις υπηρεσίες του ως Μητέρες SOS.  Δεδομένου ότι τα παιδιά έχουν βιώσει, συνήθως, δύσκολες εμπειρίες σε ευαίσθητη ηλικία και αρνητικά πρότυπα όσον αφορά στις ανθρώπινες σχέσεις, η Μητέρα SOS είναι δίπλα τους και μαζί τους για να τα βοηθήσει να ξεπεράσουν δυσκολίες και «τραύματα», να εμπιστευτούν τον εαυτό τους και τους άλλους, να βιώσουν τη χαρά και να αγαπήσουν τη ζωή και τη δημιουργία.

Ο πολύτιμος ρόλος της Μητέρας SOS

Για τα παιδιά που ζουν και μεγαλώνουν στα Παιδικά Χωριά SOS, η Μητέρα SOS είναι το βασικό πρόσωπο αναφοράς. Είναι ο άνθρωπος που ζει μαζί τους σ’ ένα Σπίτι του Παιδικού Χωριού SOS, προσφέροντας με τη  σταθερή και ζεστή παρουσία της, αγάπη, φροντίδα, στήριξη και σιγουριά για  να μεγαλώσουν σ’ένα περιβάλλον ασφάλειας που θα καλύπτει όλες τις φυσικές, ψυχοσυναισθηματικές και κοινωνικές τους ανάγκες.

Η Μητέρα SOS αναλαμβάνει υπεύθυνα την ανατροφή παιδιών που για διάφορους λόγους,  δεν μπορούν να μεγαλώσουν κοντά στη φυσική τους οικογένεια. Υποκαθιστά το μητρικό πρότυπο, δημιουργεί συναισθηματικούς δεσμούς με αποδοχή και σεβασμό για την προσωπικότητα κάθε παιδιού και τα βοηθά να αναπτυχθούν προκειμένου να ενταχθούν ως ενήλικα και ανεξάρτητα άτομα δημιουργικά στη κοινωνία.

Το «επάγγελμα» της Μητέρας SOS δίνει τη δυνατότητα σε εκατοντάδες γυναίκες σ’ όλο τον κόσμο να ζήσουν «κοινωνικά» τη μητρότητα και να βρουν ένα καινούργιο νόημα σε μια ζωή προσφοράς και συναισθηματικής πληρότητας μέσω της ενασχόλησης με παιδιά.

Ποια είναι τα απαραίτητα προσόντα που πρέπει να έχουν οι υποψήφιες

  • Αν αγαπάτε τα παιδιά και θέλετε να ασχοληθείτε με την ανατροφή τους
  • Είστε μεταξύ 35 – 50 ετών, χωρίς οικογενειακές υποχρεώσεις
  • Είστε απόφοιτη Λυκείου με καλή σωματική και ψυχική υγεία
  • Έχετε δυνατότητα σταθερής παρουσίας/διαμονής σε ένα από τα Παιδικά Χωριά SOS σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη και Ηράκλειο Κρήτης

Σας προσφέρεται:

  • Ικανοποιητικός μισθός, ασφάλιση, ετήσια άδεια και 8 ρεπό το μήνα
  • Διαμονή σε σύγχρονη κατοικία
  • Συνεχής εκπαίδευση και επιμόρφωση

Πού θα στείλετε το βιογραφικό σας

Αποστείλετε ηλεκτρονικά το βιογραφικό σας στο soshr@sos-villages.gr με την υποσημείωση “Για τη θέση Μητέρας SOS”. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 3238048 καθημερινά από τις 10:00 έως τις 17:00.