Ζητήστε από τα παιδιά να συμμετέχουν όσο περισσότερο γίνεται στην οργάνωση της γιορτής
Ζητήστε από τα παιδιά σας να συμμετέχουν όσο περισσότερο γίνεται στον σχεδιασμό και την οργάνωση του πάρτι. Έτσι κι αλλιώς πρόκειται για τη δική τους γιορτή. Ακούστε τη γνώμη τους και λάβετε υπόψιν σας τις ιδέες τους. Θα εκπλαγείτε. Το πάρτι της αποκριάς είναι μια μεγάλη γιορτή κανένας δεν πρέπει να μείνει απ έξω.
Τα παιδιά θα καθίσουν γύρω από ένα τραπέζι ή θα σερβιριστούν από μπουφέ παίζοντας και γελώντας. Εμείς σας προτείνουμε δύο αλμυρές και μία γλυκιά συνταγή για να μείνει το πάρτι αξέχαστο.
Κρέπες με ζαμπόν
Υλικά για μία δόση για κρέπες αλμυρές
1 φλυτζάνι του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
2 κουταλιές της σούπας λειωμένο βούτυρο
3 αυγά
2 φλυτζάνια του τσαγιού γάλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
λαδόκολλες.
Χτυπάτε τα αυγά, προσθέτετε το γάλα, το βουτυρο και σιγά σιγά το αλεύρι. Συνεχίζετε το χτύπημα και προσθέτετε κα ιτο αλάτι. Βάζετε το μείγμα στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
Αλείφετε ένα τηγάνι με βουτυρο και σε δυνατή φωτιά ρίχνετε ένα φλιτζανάκι το υκαφέ από το μείγμα για κάθε κρέπα. Κουνάτε το τηγάνι ν απλωθεί το μείγμα και ελέγχετε το χρώμα της κρέπας από τη μεριά που έρχεται σε επαφή με το τηγάνι. Μόλις πάρει χρώμα το το γυρνάτε να ψηθεί και από την άλλη μεριά.
Συνεχίζετε την διαδικασία με το υπόλοιπο μείγμα μέχρι να τελειώσει. Τοποθετείτε τις κρέπες σε ένα πιάτο βάζοντας ανάμεσά τους λαδόκολλες να μην κολήσουν.
Για τη γέμιση
1 φλυτζάνι του τσαγιού καπνιστό ζαμπόν ψιλοκομμένο
2 φλυτζάνια του τσαγιού γραβιέρα χοντροτριμμένη
2 αυγά χτυπημένα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 φλυτζάνι του τσαγιού σάλτσα μπεσαμέλ
1 κουταλάκι του γλυκού βουτυρο και πιπέρι.
Βάζετε το βούτυρο να κάψει μαλακώνετε το κρεμμύδι και τα κρεμμυδάκια τα ανακατεύετε με τη μπεσαμέλ και τη γραβιέρα το ζαμπόν και τ αυγά. Μοιράζετε το μείγμα στις κρέπες. Τις τυλίγετε σαν πούρα και ατις τοποθετίτε σε βουτυρωμένο ταψί. Πασπαλίζετε με τυρί τριμμένο και ψήνετε στους 225οC για 5 έως 10 λεπτά. Τα αφήνετε να κρυώσουν λίγο και τα κόβετε κομμάτια και τα σερβίρετε.
Κύβοι κοτόπουλου τηγανητοί
Υλικά.
600 γραμμάρια φιλέτο κοτόπουλου σε κυβάκια
1/2 φλ. τσ. φρυγανιά τριμμένη
1/2 φλ. τσ. σουσάμι κοπανισμένο
1/2 κουτ. του γλυκού μουστάρδα σε σκόνη
1 κουταλιά του γλυκού ρίγανη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Αναμειγνύετε τη φρυγανιά με το σουσάμι το αλάτι τη μουστάρδα και τη ρίγανη. Γυρίζετε μέσα τα κυβάκια του κοτόπουλου πιέζοντας με τα δάχτυλα να καλυφθούν καλά με το μείγμα.
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και τηγανίζετε τα κυβάκια. Σερβίρονται ζεστά, Συνοδεύετε μεντιπ της αρεσκείας σας.
ΓΛΥΚΟ
Κυβάκια ζελέ
Ετοιμάζετε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας και χρησιμοποιώντας τη μισή ποσότητα νερού από αυτή που αναγράφεται. Μεταφέρετε το μείγμα σε μακρόστενο πιρέξ και το τοποθετείτε στο ψυγείο να πήξει καλά. Κόβετε σε κυβάκια και σερβίρετε σε μικρά ατομικά μπολ, ή τοποθετείτε τα κυβάκια σε ένα μεγάλο μπολ και το προσφέρετε στα παιδιά.
Μπορείτε να κάνετε κυβάκια από διάφορες γεύσεις και χρώματα ζελέ και να τα περάσετε σε καλαμάκια σαν πολύχρωμα σουβλάκια.
Καλή επιτυχία και να περάσετε τέλεια.