Ελένη Πετρουλάκη: «Δίνουμε πλέον τη δυνατότητα στα παιδιά με αναπηρία να εξασκηθούν από το σπίτι τους!»

Άλλη μια καινοτομία της Ελένης Πετρουλάκη είναι πλέον διαθέσιμη στο ευρύ κοινό. Η ίδια και η εξιδικευμένη ομάδα γυμναστών του Fitlab παρέχουν διαδικτυακά προγράμματα άσκησης για πρώτη φορά στην Ελλάδα ακόμα και για παιδιά με ειδικές ανάγκες όπως επίσης και για χρόνιες παθήσεις για όλες τις ηλικίες σε όποιο μέρος κι αν βρίσκεστε, εντός και εκτός Ελλάδας.

Η κ. Πετρουλάκη μίλησε στο Infokids.gr για την πρωτοβουλία αυτή και το πόσο ωφέλιμη είναι για άτομα με δυσκολία να κινηθούν εκτός σπιτιού:

«Θεωρώ ότι υπάρχει έλλειψη και ενημέρωσης στο κομμάτι αυτό αλλά και ανθρώπων που ασχολούνται με αυτό, γιατί δεν υπάρχει πάντα η  δυνατότητα στις οικογένειες των παιδιών αυτών να τα μεταφέρουν εκτός σπιτιού, οπότε με το online υπάρχει η δυνατότητα να κάνουν άσκηση αυτά τα παιδιά από τον χώρο του σπιτιού τους. Απευθυνόμαστε, λοιπόν, σε ανθρώπους που δεν έχουν την δυνατότητα να βρεθούν σε έναν χώρο άσκησης και που πλέον έχουν την ευκαιρία να γυμναστούν

Όπως εξηγεί η ίδια, είναι απαραίτητη η παρουσία συνοδού κατά την online εξάσκηση στο σπίτι, όμως «με τη σωστή καθοδήγηση από τον εκπαιδευτή, και με τους γονείς δίπλα, μπορεί κάλλιστα ένα παιδί να παρακολουθήσει. Και θεωρώ ότι, επειδή η άσκηση είναι θεραπεία, είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να κάνουν, όχι μόνο τα παιδιά, αλλά και οι άνθρωποι με χρόνια προβλήματα και παθήσεις.

Για παράδειγμα, όταν υπάρχει αναπηρία στα κάτω άκρα, μπορούμε να δουλέψουμε κάλλιστα τον άνω κορμό. Η ενδυνάμωση του άνω κορμού βοηθά και στη λειτουργικότητα της καθημερινότητας, δηλαδή να μην έχουν τα άτομα προβλήματα στις αρθρώσεις τους, στη σπονδυλική τους στήλη… Υπάρχει ειδικό ασκησιολόγιο.»

Τις ασκήσεις στο σπίτι αναλαμβάνει ο εξειδικευμένος γυμναστής και άμεσος συνεργάτης του fitlab κ. Γιάννης Μπιτζούνης. Το δε ασκησιολογίο, καθώς και η συχνότητα των μαθημάτων θα προσαρμόζονται στις ανάγκες του κάθε ασκούμενου ανά περίπτωση.

Αναφορικά με το κόστος των μαθημάτων, η κ. Πετρουλάκη αναφέρει: «Για εμένα σκοπός είναι, όλα τα μαθήματα για παιδιά με ειδικές ανάγκες να είναι χορηγούμενα. Δηλαδή, θέλω κάποια στιγμή να γίνουν δωρεές από τον κόσμο, οπότε να πληρώνονται έτσι οι εκπαιδευτές, και να μπορεί η υπηρεσία αυτή να προσφέρεται δωρεάν. Προς το παρόν υπάρχει κάποιο κόστος, το οποίο είναι το χαμηλότερο δυνατό για τον εκπαιδευτή. Εμείς σαν κέντρο δεν παίρνουμε τίποτα».

Περισσότερες πληροφορίες για το Fitlab της Ελένης Πετρουλάκη θα βρείτε με ένα κλικ στο σύνδεσμο: ONLINE PERSONAL TRAINING – FITLAB BY ELENI PETROULAKI.

Χάρη σε αυτό, όπου κι εάν βρίσκεστε, μπορείτε εύκολα να έχετε τον προσωπικό σας γυμναστή και τους πιο καταρτισμένους επαγγελματίες υγείας. Το Fitlab απευθύνεται σε όλες τις κατηγορίες ανθρώπων και σε όλες τις ηλικίες (Kids , Teens , 40+ , 50+ , άτομα με ειδικές ανάγκες, αυτοάνοσα νοσήματα, χρόνιες παθήσεις, εμμηνόπαυση, εγκυμοσύνη, αποκατάσταση μετά την εγκυμοσύνη (Αρχάριοι -Μεσαίο επίπεδο -Προχωρημένοι) (Beginners, Intermediate, Advanced).