Η Ειρήνη Ψυχράμη στο Infokids: Οι τέχνες ξεκλειδώνουν πόρτες, διευρύνουν τον κόσμο των παιδιών

Η Ειρήνη Ψυχράμη στο Infokids: Οι τέχνες ξεκλειδώνουν πόρτες, διευρύνουν τον κόσμο των παιδιών

Η παιδική σκηνή του Χρήστου Τριπόδη και η εταιρεία ΜΕΘΕΞΙΣ παρουσιάζουν το νέο μιούζικαλ του Τάσου Ιωαννίδη, «Λάχανα και Χάχανα – Ο Καλός μου Εαυτός» από την Κυριακή 9 Οκτωβρίου στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» και κάθε Κυριακή στις 11:30 το πρωί και στις 16:30 το απόγευμα.

Το σύγχρονο αυτό έργο πλαισιώνεται από ένα λαμπερό καστ ηθοποιών, ζωντανή ορχήστρα επί σκηνής, εντυπωσιακές βιντεοπροβολές, ευφάνταστα σκηνικά και πολύχρωμα κοστούμια, δημιουργώντας μία μοναδική θεατρική εμπειρία για γονείς και παιδιά.

Η πρωταγωνίστρια του θιάσου Ειρήνη Ψυχράμη μιλά στο Infokids.gr, για τον ρόλο της στην αγαπημένη παράσταση των παιδιών, το μυστικό της επιτυχίας της και τις εκπλήξεις που χαρίζουν στο «απαιτητικό» παιδικό κοινό.

Πείτε μας για το ρόλο που ενσαρκώνετε στην παράσταση «Λάχανα και Χάχανα – Ο Καλός μου Εαυτός»

Ο ρόλος που υποδύομαι είναι η Χαχανένια. Είναι η μεγάλη αδερφή του Ατσίδα. Η Χαχανένια είναι ένα πλάσμα δοτικό και πάντα πρόσχαρο. Βλέπει τη θετική πλευρά των ανθρώπων γύρω της και με το χαμόγελο της αντιμετωπίζει την όποια δυσκολία. Είναι δίκαιη και κρατάει και τις ισορροπίες ανάμεσα στον Ατσίδα και τον Λαχανίδα.

Τι σας λένε τα παιδιά μετά την παράσταση; Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας που κάνει τα “Λάχανα και Χάχανα” να αποτελούν την αγαπημένη παράσταση των λιλιπούτειων θεατρόφιλων;

Η μουσική επένδυση του κυρίου Ιωαννίδη είναι το συστατικό που κάνει επιτυχημένη αυτή την παράσταση. Όλα τα παιδιά γνωρίζουν τόσο καλά τα τραγούδια, πάντα συμμετέχουν, και αυτό είναι κάτι που μας δίνει μεγάλη χαρά! Τους εντυπωσιάζει, συνήθως, ο συνδυασμός του τραγουδιού και των χορευτικών, και αυτό που έχω διακρίνει σε σχέση με άλλες παραστάσεις είναι πως είναι προσηλωμένα στην παράσταση. Τίποτα δεν τους ξεφεύγει!

Η παράσταση είναι γεμάτη τραγούδι και χορό. Τι άλλες εκπλήξεις θα απολαύσουμε επί σκηνής;

Καλό θα ήταν να μην προδώσω τις εκπλήξεις, πάντως είναι αρκετές οι στιγμές που τα παιδιά εντυπωσιάζονται. Συμβαίνουν πράγματα που δεν τα περιμένουν, και αυτό είναι και το ζητούμενο.

Πόσο σημαντικό είναι για ένα παιδί να μυηθεί στο θέατρο από μικρή ηλικία;

Θεωρώ πως όλες οι τέχνες είναι σημαντικό να υπάρχουν στην ζωή ενός παιδιού. Ξεκλειδώνουν πόρτες, διευρύνεται ο κόσμος τους, παίζει καταλυτικό ρόλο στη διαμόρφωση του χαρακτήρα ενός παιδιού, αν κρίνω και από τον εαυτό μου. Για παράδειγμα, προσωπικά, η μουσική με βοήθησε στη ζωή μου. Ήμουν τυχερή που υπήρξα στην παιδική χορωδία του Δημήτρη Τυπάλδου για 15 χρόνια.

Τι χρειάζεται για να κερδίσει ένας ηθοποιός το παιδικό κοινό, το οποίο θεωρείται ιδιαιτέρως απαιτητικό;

Ειλικρίνεια είναι αυτή που απαιτούν τα παιδιά και απλότητα με φαντασία. Έτσι, θεωρώ σε εκτιμούν και δεν χάνουν το ενδιαφέρον τους.

Χρήσιμες πληροφορίες για την παράσταση

Ημερομηνίες: Κάθε Κυριακή στις 11:30 & στις 16:30

Τιμές Εισιτηρίων:
• Προπώληση: 10€
• Γενική Είσοδος: 12€
• Ειδική τιμή εισιτηρίου για ανέργους, πολύτεκνους, Group άνω των 20 ατόμων: 8€

Προπώληση εισιτηρίων:

https://www.viva.gr/tickets/theater/laxana-kai-xaxana-o-kalos-mou-eautos-ellinikos-kosmos/