Η Βασιλόπιτα της Μόλλυ: Σας έχουμε τη συνταγή για την πιο ονειρεμένη βασιλόπιτα από την Πόλλυ Αντωνιάδη

Η Πόλλυ Αντωνιάδη, η ιδιοκτήτρια του πασίγνωστου ζαχαροπλαστείου Molly Rose Bakery στο South Kensington του Λονδίνου και συγγραφέας του ολοκαίνουργιου (και ήδη λατρεμένου) παιδικού βιβλίου «Το Φανταστικό Ζαχαροπλαστείο της Μόλλυ Ρόουζ» ετοίμασε για τους αναγνώστες του infokids.gr μια φανταστική Βασιλόπιτα, για να υποδεχτούμε τη νέα χρονιά με ένα άκρως οικογενειακό κέικ αρωματισμένο με βανίλια και εσπεριδοειδή και μοιράστηκε μαζί μας τη συνταγή της!

Υλικά για ένα κέικ 6-8 ατόμων

220 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

250 γρ. ζάχαρη

4 μεγάλα αβγά

2 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας

Ξύσμα από ένα ακέρωτο πορτοκάλι

Ξύσμα από 2 κλημεντίνες

200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

220 ml γάλα

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν, για 8’ περίπου.

Προσθέτουμε τα αβγά με τη βανίλια διαδοχικά στο μείγμα χτυπώντας σε δυνατή ταχύτητα για 3’-4’ ακόμη. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε το αλεύρι σε 3 δόσεις εναλλάξ με το γάλα. Τέλος προσθέτουμε το ξύσμα των εσπεριδοειδών.

Μεταφέρουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψάκι 22 εκ. Βουλιάζουμε στην αφράτη ζύμη το φλουρί της νέας χρονιάς. Ψήνουμε στους 175ο για 40’-45’.

Αφού κρυώσει καλά αναποδογυρίζουμε το κέικ και πασπαλίζουμε την επιφάνεια με ζάχαρη άχνη, χαμόγελο και αισιοδοξία!

Καλή Χρονιά σε όλους!