Αρχική Γωνιά του μαθητή Ιδέες για παιχνίδια που βοηθούν στην αντιμετώπιση της ΔΕΠΥ

Ιδέες για παιχνίδια που βοηθούν στην αντιμετώπιση της ΔΕΠΥ

Το παιδί σας έχει ΔΕΠΥ, διασπάται και δεν μπορείτε να παίξετε εύκολα μαζί του; Η λύση είναι απλή! Δοκιμάστε παιχνίδια που θα "παίξουν" με το μυαλό και το σώμα του. Η Μανίνα Καούκη, Ειδική παιδαγωγός και Συγγραφέας, προτείνει ιδέες για παιχνίδια που θα βοηθήσουν στη διάσπαση προσοχής και την υπερκινητικότητα.

Το πάγωμα του χρόνου!

Είναι μια παραλλαγή από το γνωστό παιχνίδι "αγαλματάκια ακούνητα". Το παιδί θα μπορεί να χορεύει με τη μουσική, όταν όμως αυτή κλείσει θα πρέπει να μείνει ακίνητο για να μην χάσει! Εσείς θα μπορείτε μόνο να το "ξεπαγώσετε".

Τακτοποιώ και συγυρίζω με τη μουσική!

Τα παιδιά με ΔΕΠΥ χρειάζονται υπενθύμιση σε πολλές από τις δουλειές που έχουν να κάνουν. Ένας διασκεδαστικός τρόπος είναι το παιχνίδι "τακτοποιώ και συγυρίζω με την μουσική". Όση ώρα παίζει η μουσική, το παιδί μαζεύει τα πράγματά του. Όταν η μουσική κλείσει, πρέπει να σταματήσει και να μην κάνει τίποτα. Για να ενθουσιαστούν περισσότερο κάντε συχνά διακοπές στη μουσική!

Γίνε μέρος της ιστορίας

Καθώς διαβάζετε μια ιστορία, έχετε σε ένα κουτί πολλά παλιά ρούχα και υφάσματα και ζητήστε από το παιδί να αυτοσχεδιάσει. Μπορεί να κάνει αναπαράσταση της ιστορίας με το δικό του τρόπο.

Διαβάστε επίσης:

5 τρόποι να βοηθήσετε τα παιδιά με ΔΕΠΥ στα Μαθηματικά

Μήπως η υπερκινητικότητα είναι απαραίτητη στα παιδιά με ΔΕΠΥ;

Ποιες τροφές έχουν ενοχοποιηθεί για το σύνδρομο ελλειμματικής προσοχής;


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.