Κερδίστε 3 αντίτυπα του παιδικού βιβλίου «Ο Βαρόνος του Δ.Ε.Π.Υ» από τις εκδόσεις Ελληνοεκδοτική

Η Δ.Ε.Π.Υ (Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής ή/και Υπερκινητικότητας) αποτελεί μια από τις συχνότερες μαθησιακές δυσκολίες με την οποία διαγιγνώσκονται οι μαθητές στο ελληνικό σχολείο.

Η αναπληρώτρια καθηγήτρια Ειδικής Αγωγής, κα Βούλα Γιαγκάζογλου Παππούδα, θέλοντας να σταθεί στο πλευρό των μαθητών που έχουν διαγνωστεί με Δ.Ε.Π.Υ. αλλά και ταυτόχρονα να εξηγήσει στα υπόλοιπα παιδιά τι το διαφορετικό συμβαίνει στον συμμαθητή τους που δυσκολεύεται να παρακολουθήσει το μάθημα μέσα στην τάξη, που η προσοχή του διασπάται με το παραμικρό και η δασκάλα παραπονιέται διαρκώς ότι είναι “στον κόσμο του” ή “αδιαφορεί για το μάθημα” έγραψε μια όμορφη αλληγορική ιστορία για να εξηγήσει τι πραγματικά είναι η Δ.Ε.Π.Υ. και πώς αυτή ευθύνεται για όλα όσα “ταλαιπωρούν” άθελά του το παιδί.

«Ο Βαρόνος του Δ.Ε.Π.Υ»: Ένα βιβλίο που θα μιλήσει στην καρδιά κάθε παιδιού

Γραμμένη με απλό και εύστοχο τρόπο, η τρυφερή ιστορία του Βαρόνου Δ.Ε.Π.Υ που βρίθει νοημάτων καταφέρνει μέσω του χιούμορ και της περιπέτειας, να δώσει στα παιδιά διδάγματα και μαθήματα ζωής που αξίζει να τα ακολουθήσουν. Διαβάζοντάς την ένα παιδί που έχει διαγνωστεί με Δ.Ε.Π.Υ βλέπει μια μικρογραφία της δικής του σχολικής πραγματικότητας και παίρνει θάρρος να την μοιραστεί και με άλλα παιδιά που δεν ξέρουν τι πραγματικά σημαίνει αυτή η μαθησιακή δυσκολία.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για το βιβλίο πατώντας εδώ

Ας γνωρίσουμε το βιβλίο

Ένας μικρός γάιδαρος, απόγονος μίας «μεγάλης» οικογένειας,
αντιμετωπίζει προβλήματα συμπεριφοράς.
Το σχολείο για αυτόν είναι ένα μαρτύριο!
Τι θα συμβεί όταν ανακοινώνεται στην οικογένεια
ότι οι υπερβολικές αταξίες του οφείλονται σε μία διαταραχή
που λέγεται Δ.Ε.Π.Υ. ή, αλλιώς, στα απλά γαϊδουρινά,
κάτι σαν Δεν Έχει Πολλή Υπομονή;
Ο ίδιος πάλι πιστεύει πως για όλα αυτά φταίει
ένας θηλυκός ψύλλος με τσιριχτή φωνή,
που κατοικεί στα αυτιά του και ελέγχει το μυαλό του.
Όλα θα αλλάξουν, όταν η ίδια του η παραξενιά
θα γίνει αιτία να σωθούν όλοι από βέβαιη καταστροφή.
Γιατί η αλήθεια είναι ότι δεν γίνεται ένα ελάττωμα
να είναι μόνο ελάττωμα…

Μία ιστορία γεμάτη χιούμορ και περιπέτεια για τις ιδιαιτερότητες της συμπεριφοράς και την αποδοχή της διαφορετικότητας. Περιλαμβάνει δραστηριότητες που απευθύνονται σε γονείς και εκπαιδευτικούς και στοχεύουν στην καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας και της ενσυναίσθησης.

Συγγραφέας:Βούλα Γιαγκάζογλου Παπούδα

Εικονογράφος: Μαρία Μανουρά

Εκδόσεις: Ελληνοεκδοτική

ISBN: 978-960-563-304-2

Σελίδες: 64

Για παιδιά 8+

Το δώρο του διαγωνισμού

Δηλώστε συμμετοχή στο διαγωνισμό για να κερδίσετε ένα από τα 3 αντίτυπα του παιδικού βιβλίου «Ο Βαρόνος του Δ.Ε.Π.Υ» της συγγραφέως Βούλα Γιαγκάζογλου Παππούδα που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ελληνοεκδοτική.

Η διαδικασία είναι απλή, γρήγορη και εύκολη.
Συμπληρώνετε τα απαραίτητα πεδία (Όνομα, Επώνυμο, τηλέφωνο και email).
Με αυτό και μόνο παίρνετε μέρος στην κλήρωση που θα γίνει την Τετάρτη 20 Μαΐου στις 13:00

Όροι και Προϋποθέσεις Διαγωνισμού

  • Δηλώστε συμμετοχή στο διαγωνισμό για να κερδίσετε ένα από τα 3 αντίτυπα του παιδικού βιβλίου «Ο Βαρόνος του Δ.Ε.Π.Υ» της συγγραφέως Βούλα Γιαγκάζογλου Παππούδα που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ελληνοεκδοτική.
  • Ο Διαγωνισμός αναδεικνύει νικητές μέσω ηλεκτρονικής κλήρωσης. Συγκεκριμένα, την 20η Μαΐου θα διεξαχθεί από τo infokids.gr ηλεκτρονική κλήρωση μεταξύ των συμμετοχών της περιόδου του διαγωνισμού μέσω της ειδικής εφαρμογής Random Number Generator (www.random.org), η οποία εξασφαλίζει το τυχαίο της επιλογής και την αδυναμία παρέμβασης του ανθρώπινου παράγοντα.
  • Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχει οποιοδήποτε φυσικό πρόσωπο, άνω των 18 ετών, πλην των ιδιοκτητών και των εργαζομένων στο InfoKids.gr, καθώς και οι σύζυγοι και συγγενείς τους Α’ βαθμού, αποστέλλοντας τη συμμετοχή του μέσω της αντίστοιχης φόρμας συμμετοχής.
  • Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να στείλουν τα πλήρη και ακριβή τους στοιχεία (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο, e-mail).
  • Κάθε διαγωνιζόμενος συμμετέχει μόνο μια φορά στο διαγωνισμό. Περισσότερες υποβολές συμμετοχής με το ίδιο όνομα ή/και το ίδιο e-mail δε θα ληφθούν υπόψη.
  • Για την παραλαβή των δώρων, οι νικητές θα ενημερωθούν από τη σελίδα του διαγωνισμού κατά τη λήξη και με αποστολή e-mail. Προϋπόθεση για την παραλαβή του δώρου είναι η ταυτοποίηση των στοιχείων του νικητή και η αναφορά του ότι έχει συμμετάσχει και κερδίσει στο διαγωνισμό του InfoKids.gr.
  • Η παραλαβή του δώρου θα γίνεται με την προσκόμιση αστυνομικής ταυτότητας.
  • Ρητώς αναφέρεται ότι τα δώρα του διαγωνισμού δεν ανταλλάσσονται με χρήματα ή με άλλα αντικείμενα ίσης αξίας. Το InfoKids.gr διατηρεί το δικαίωμα να διαφοροποιήσει τους όρους της παρούσας προκήρυξης, ενημερώνοντας εγκαίρως το κοινό.

O Διαγωνισμός έληξε. Κατόπιν ηλεκτρονικής κλήρωσης μεταξύ των συμμετοχών της περιόδου του διαγωνισμού μέσω της ειδικής εφαρμογής Random Number Generator (www.random.org), η οποία εξασφαλίζει το τυχαίο της επιλογής και την αδυναμία παρέμβασης του ανθρώπινου παράγοντα. Τυχεροί νικητές είναι:

1.Σοφία Νάτσιου

2.Φάνης Βεντούρης

3.Ευαγγελία Πράσινου

Αν δεν είστε ήδη φίλοι κάντε κλικ στο κουμπί Like που βρίσκεται ακριβώς από κάτω και λάβετε μέρος στην κλήρωση.