Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού: Ο θηλασμός είναι δώρο ζωής για όλα τα μωράκια

Εβδομάδα μητρικού θηλασμού: Τα 4 απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για τις μητέρες που θηλάζουν

Η Περιφέρεια Αττικής και ο ΙΣΑ, παράλληλα με τη δράση για την Πρόληψη του Καρκίνου του Μαστού, πραγματοποιούν καμπάνια ενημέρωσης για τα οφέλη του μητρικού θηλασμού. Η δράση η οποία ξεκίνησε χθες 1η Νοεμβρίου θα ολοκληρωθεί στις 8 Νοεμβρίου με τη διανομή ενημερωτικού εντύπου με τα οφέλη του Μητρικού Θηλασμού.

Η Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού αποτελεί εξαιρετική ευκαιρία για την προώθηση του θηλασμού καθώς δίνεται σε όλους μας η ευκαιρία να ενημερωθούμε σωστά για τα πλεονεκτήματα του μητρικού θηλασμού, τόσο για την ανάπτυξη και την επιβίωση του παιδιού, όσο και για την υγεία της μητέρας. Η Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού αποτελεί μια δράση που προωθείται σε παγκόσμιο επίπεδο έχοντας ως υποστηρικτές τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO), τη UNICEF και την Παγκόσμια Συμμαχία για τον Μητρικό Θηλασμό (WABA). Η διεθνής κοινότητα καθιέρωσε τον εορτασμό της εβδομάδας αυτής στην Ελλάδα κάθε χρόνο την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου.

Δράσεις της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ στο πλαίσιο της Παγκόσμιας εβδομάδας  Μητρικού Θηλασμού

Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού: Ο θηλασμός είναι δώρο ζωής για όλα τα μωράκια

Η Ενημέρωση, έχει ως βασικό σύνθημα “Θηλασμός: Το απόλυτο δώρο ζωής!” και εντάσσεται στο πλαίσιo των Δράσεων  για την  Παγκόσμια εβδομάδα του  Μητρικού Θηλασμού 1- 7 Νοεμβρίου. Μεταξύ άλλων, θα πραγματοποιηθεί διανομή έντυπου υλικού σε 40 πολυσύχναστα σημεία, όπως: εμπορικά κέντρα, πλατείες και Λαϊκές Αγορές. Παράλληλα, έχουν αναρτηθεί  αφίσες υπέρ του Μητρικού Θηλασμού, σε όλα τα Δημόσια και Ιδιωτικά Μαιευτήρια, στα Δημαρχεία και στα αντίστοιχα ΚΕΠ των Δήμων της Αττικής.

Γ. Πατούλης: «Στόχος των δράσεων μας η προάσπιση της υγείας μητέρας –παιδιού. Ο Θηλασμός είναι δώρο ζωής»

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης με αφορμή τη δράση δήλωσε σχετικά: «Στόχος της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ είναι η προάσπιση της υγείας μητέρας και παιδιού. Ο Θηλασμός αποτελεί ένα δώρο ζωής και θεωρείται σήμερα ένα από τα σημαντικότερα μέτρα προαγωγής της δημόσιας υγείας σε παγκόσμιο επίπεδο. η ευρεία εφαρμογή του αποτελεί επένδυση για την υγεία των μελλοντικών γενεών. Για το λόγο αυτό σε συνεργασία με επιστημονικούς φορείς, υποστηρίζουμε εκδηλώσεις και δράσεις για να προάγουμε το μητρικό θηλασμό στην Αττική και συνολικά στη χώρα μας».

Διαβάστε επίσης:

Μαρία Τσολιά: Μπορούν να εμβολιαστούν οι έγκυες – Καμία αρνητική επίδραση στο έμβρυο

“7 πολύχρωμες παιδικές σαΐτες”: Μια ραδιοφωνική εκπομπή για γονείς και παιδιά από τον Δήμο Ν. Σμύρνης

Σήμερα η κηδεία του 16χρονου Ντίνου που “έσβησε” από μικρόβιο που προσβάλλει 1 στο 1 τρισεκατομμύριο