Σε Πειραματικό μετατρέπεται το 26ο Γυμνάσιο Αθηνών – Αγωνία ότι εκατοντάδες μαθητές μένουν “στον αέρα”

Σε Πειραματικό μετατρέπεται το 26ο Γυμνάσιο Αθηνών – Αγωνία ότι εκατοντάδες μαθητές μένουν “στον αέρα”

Σε απόγνωση βρίσκονται εδώ και λίγο καιρό γονείς και μαθητές στο 26ο Γυμνάσιο Αθηνών στο Κολωνάκι. Το σχολείο, το οποίο συστεγάζεται με το Μαράσλειο Δημοτικό, πρόκειται να μετατραπεί σε Πειραματικό, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 250 μαθητές να μένουν στον αέρα.

Μιλώντας σήμερα το πρωί στο Open η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου, επισήμανε, ότι η πρόσβαση στα Πειραματικά Γυμνάσια γίνεται με κλήρωση, ενώ στα Πρότυπα με εξετάσεις. Αυτό αυτόματα σημαίνει, ότι οι μαθητές-κάτοικοι της περιοχής που δεν θα μπορέσουν να εισαχθούν σε αυτόν, θα πρέπει να φοιτήσουν σε κάποιο άλλο Γυμνάσιο, πολύ πιο μακριά.

Την ίδια ώρα, ρεπορτάζ της Καθημερινής αναφέρει, ότι “από τη ΔΕΠΠΣ αναφέρεται ότι κατά μέσον όρο το 75% των μαθητών του σημερινού 26ου Γυμνασίου δεν μένει στο Κολωνάκι αλλά σε διάφορες γειτονιές της Αθήνας. Ο λόγος που επέλεξαν αυτό το σχολείο στο Κολωνάκι είναι επειδή οι γονείς τους εργάζονται στην περιοχή (π.χ. στον «Ευαγγελισμό»). Άρα, μπορούν να στείλουν τα παιδιά σε σχολείο της γειτονιάς τους”. Η Πρόεδρος του Συλλόγου, ωστόσο, ξεσπά: “Αυτό δεν είναι αληθές!”, λέει. Και τονίζει: “Εμείς περιμέναμε να ανοίξουν κι άλλοι χώροι σχολείων, όχι να καταργηθούν οι ήδη υπάρχοντες για να μπουν μόνοι οι άριστοι και οι τυχεροί!”.

Ο Πρόεδρος του 15μελους και μαθητής Ιάσονας σημείωσε: “Δηλώνουμε την αντίθεσή μας και την ανησυχία μας για τα μικρότερα παιδιά και τα αδέρφια μας που δεν θα έχουν πρόσβαση σε αυτό το σχολείο”.

Η ηγεσία του Υπουργείο αναζητά λύσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», η ηγεσία του υπουργείου αναζητεί λύσεις ώστε να μην ταλαιπωρηθούν γονείς που μένουν στην περιοχή και το παιδί των οποίων δεν θα κληρωθεί στο Δημοτικό του Μαρασλείου. Μία λύση είναι να αξιοποιηθούν οι εγκαταστάσεις του παλιού Βαρβακείου. Αυτό παραμένει κλειστό εδώ και μία πενταετία και έχει είσοδο στην οδό Οκτάβιου Μερλιέ, δίπλα στο Γαλλικό Ινστιτούτο.

Το ίδιο ρεπορτάζ της Καθημερινής συνεχίζει: Το θέμα έχει και παραπολιτική διάσταση. Και αυτό διότι η βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Κωνσταντίνα Γιαννακοπούλου, η οποία είναι υπέρ της μετατροπής του 26ου Γυμνασίου σε Πειραματικό, καθώς έχει παιδί στο Δημοτικό του Μαρασλείου, φέρεται να συνάντησε για το θέμα στελέχη της εκπαιδευτικής διοίκησης στην Αθήνα καθώς και βουλευτές της Ν.Δ. στην Α΄ Αθήνας με στόχο να τους εκθέσει επιχειρήματα για να υποστηρίξουν το αίτημα.

Υπενθυμίζεται ότι, πέρυσι, πάλι για το θέμα των σχολείων, η κ. Γιαννακοπούλου είχε ακουστεί να λέει στη Βουλή: «Κάνουν Πρότυπο την Πλάκα. Τι μπλέκουν τα Πειραματικά με τα Πρότυπα; Τα έχει κάνει σκ@τά. Θα γίνει χαμός, θα τη σκίσω» – αναφερόμενη προφανώς στην υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Διαβάστε ακόμα:

Άλυτο μυστήριο ο θάνατος των τριών κοριτσιών – Οι συμπτώσεις που εξετάζονται

“Μου λείπεις. Θυμάμαι τη μέρα που είπαν ότι έχεις έναν από τους χειρότερους παιδικούς καρκίνους…Καμία ελπίδα”

Κερδίστε 5 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση “Πήτερ Παν και Τίνκερμπελ στη Χώρα του Ποτέ” στο Ιντεάλ (20/2)