Μία κλασική, αλλά πολύ αγαπημένη και θρεπτική σούπα
Ο καιρός ψύχρανε αρκετά και δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα πιάτο ζεστή σούπα. Mε τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά τους και τις σημαντικές ποσότητες υγρών που προσφέρουν στα παιδιά, οι σούπες ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και ενυδατώνουν. Επίσης είναι ένας έξυπνος τρόπος για να “πείσουμε” τα παιδιά να φάνε λαχανικά.
Έτσι, λοιπόν, επιλέξαμε για σήμερα μία κλασική, αλλά πολύ αγαπημένη και θρεπτική σούπα για όλη την οικογένεια με μοσχαράκι και λαχανικά.
Τι θα χρειαστείτε
- ½ φλ. ελαιόλαδο
- 1 κιλό κρέας μοσχαρίσιο (κατά προτίμηση από ποντίκι ή σπάλα), κομμένο σε μερίδες
- 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
- ½ σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
- 6 μανιτάρια ψιλοκομμένα
- 2 καρότα, κομμένα σε ροδέλες
- 1 πράσο, ψιλοκομμένο
- 200 γρ. άσπρο λάχανο, ψιλοκομμένο
- 1 ζωμός βοδινού
- 1 φλ. κριθαράκι χονδρό
- 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μία καυτή κατσαρόλα, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας. Στη συνέχεια, ρίχνουμε όλα τα λαχανικά και ανακατεύουμε, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα. Προσθέτουμε κατόπιν τον ζωμό, το κριθαράκι, τον πελτέ και 8 φλ. νερό. Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 30΄ με μισοσκεπασμένη την κατσαρόλα, μέχρι να μαλακώσουν το κρέας και το κριθαράκι. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε με πιπέρι. Για εξτρά γεύση μπορείτε να περιχύσετε πριν το σερβίρισμα τριμμένο τυρί.