Τα Εκπαιδευτήρια Δούκα τιμήθηκαν με το διεθνώς αναγνωρισμένο Βραβείο ‘Climate Action Project School of Excellence’

Τα Εκπαιδευτήρια Δούκα τιμήθηκαν με το διεθνώς αναγνωρισμένο Βραβείο ‘Climate Action Project School of Excellence’

Τα Εκπαιδευτήρια Δούκα βραβεύτηκαν για τη συνολική τους συνεισφορά και συμμετοχή ως Σχολείο Αριστείας (“School of Excellence”) του “Climate Action Project” ανάμεσα σε 250 σχολεία παγκοσμίως. Η σημαντική αυτή διάκριση οφείλεται στη συνεχή, συντονισμένη και συνολική δραστηριότητα του Σχολείου σχετικά με την περιβαλλοντική ενημέρωση. Η αναγνώριση αυτή απονεμήθηκε από το Cartoon Network Climate Champions και το Climate Action Project.

Το Cartoon Network Climate Champions είναι ένας φορέας ευαισθητοποίησης για την κλιματική αλλαγή που λειτουργεί σε συνεργασία με την WWF και έχει ως στόχο να εμπνεύσει τα παιδιά να αναλάβουν καθημερινές δράσεις που μπορούν να κάνουν τη διαφορά στον πλανήτη μας.

Το διεθνώς αναγνωρισμένο Βραβείο ‘Climate Action Project School of Excellence’

Το Climate Action Project είναι ένα παγκόσμιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που ξεκίνησε από την Take Action Global, έναν μη κερδοσκοπικό εκπαιδευτικό οργανισμό με έδρα τις ΗΠΑ, στο οποίο συμμετέχουν 2.700.000 εκπαιδευτικοί και μαθητές από 146 χώρες. Στόχο έχει να βοηθήσει τους μαθητές να ενημερωθούν σωστά για την κλιματική κρίση και να διαδώσουν λύσεις μέσω του Διαδικτύου.

Τα αναγνωρισμένα σχολεία υπέβαλαν πέρσι τις εργασίες τους σύμφωνα με συγκεκριμένα κριτήρια και δεσμεύτηκαν να μιλήσουν στους συμμαθητές τους για το κλίμα και τις λύσεις στο περιβαλλοντικό πρόβλημα.

Τα επιλεγμένα 250 Σχολεία Αριστείας του Προγράμματος Δράσης για το Κλίμα ανακοινώθηκαν στις 4 Νοεμβρίου 2021, στην Ημέρα Δράσης για το Κλίμα, μια ετήσια διαδικτυακή ζωντανή εκδήλωση στην οποία συμμετείχαν 250.000 άτομα παγκοσμίως. Μεταξύ των ομιλητών της εκδήλωσης ήταν ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ, ο Πρόεδρος των Σεϋχελλών Τζέιμς Άλιξ Μισέλ, ο Ρικ Ντέιβις από τη NASA, ο Ματ Λάρσεν-Ντόου από τη WWF, η Πριγκίπισσα Εσμεράλντα του Βελγίου, ο Χουάν Πάμπλο Κέλις Γκαρσία υπεύθυνος του Προγράμματος του ΟΗΕ για το Περιβάλλον και άλλοι παγκόσμιοι ηγέτες, επιστήμονες και ακτιβιστές.

Ο Πρίγκιπας William δήλωσε: “Χρειαζόμαστε τη δημιουργικότητα της νεολαίας για να προστατεύσουμε τον πλανήτη μας. Χρειαζόμαστε μαθητές που θα εφεύρουν και θα καινοτομήσουν – θα σκεφτούν πέρα από το σήμερα και θα φέρουν αισιοδοξία για το μέλλον“.

Διαβάστε επίσης:

Παιδίατρος για κλείσιμο των σχολείων: “Πάλι οι μαθητές θα πληρώσουν τη νύφη;”

«Το δέντρο που μιλούσε»: Ένα τρυφερό παραμύθι που θα αγγίξει τις καρδιές των παιδιών

Η απάντηση της Νίκης Κεραμέως στις φήμες για προσεχές κλείσιμο των σχολείων