Τα σχολεία θα ανοίξουν νωρίτερα τον Σεπτέμβριο – Οι πιθανές ημερομηνίες

Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, 2020 -2021, όπως έχει προαναγγείλει τόσο η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, όσο και η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, αναμένεται να είναι νωρίτερα από την “παραδοσιακή” ημερομηνία που γινόταν κάθε χρόνο, την 11η Σεπτεμβρίου, ώστε να καλυφθεί και ένα μέρος της φετινής ύλης.

Σε σημερινές της δηλώσεις στο ΣΚΑΙ η υπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η επιστροφή στα θρανία να γίνει την 1η Σεπτεμβρίου ενώ χθες στο MEGA είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «υπάρχει σχεδιασμός για νωρίτερη εκκίνηση από την 1η Σεπτεμβρίου. Θα τα δούμε όλα αυτά. Όλα έχουν έρθει πιο μπροστά».

Αυτές είναι οι πιθανές ημερομηνίες έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το Υπουργείο Παιδείας εξετάζει δυο ημερομηνίες για την επιστροφή των μαθητών στα θρανία. Η πρώτη ημερομηνία – που δείχνει και επικρατέστερη – είναι η Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου  ενώ η δεύτερη είναι η Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου. Πάντως η υπουργός κατά την  πρώτη ενημέρωση για το άνοιγμα των σχολείων είχε ανακοινώσει ότι η νέα διδακτική χρονιά θα αρχίσει πιθανότατα νωρίτερα για όλους, από την 1η Σεπτεμβρίου. Η οριστική απόφαση θα ληφθεί σε συνεργασία με τους επιστήμονες βάσει των επιδημιολογικών δεδομένων.

Αναμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις που όπως είπε και η υπουργός θα γίνουν “εν ευθέτω χρόνω”.