Αρχική Infokids Διατροφή & Fitness Τι κάνω λάθος τελικά στη διατροφή του παιδιού μου;

Τι κάνω λάθος τελικά στη διατροφή του παιδιού μου;

Η αγωνία των γονιών για το καλό του παιδιού δεν σταματάει ποτέ και η διατροφή πολλές φορές αποτελεί ένα σημείο προβληματισμού. Έτσι, δημιουργούνται απορίες που είναι σημαντικής αξίας για τη διαχείριση και τη μετέπειτα συμπεριφορά του παιδιού απέναντι στο φαγητό. Οι ειδικοί από το Διατροφικό Εργαστήρι «Ευτροφία» παρουσιάζουν τα πιο συχνά «λάθη» των γονιών για να ξέρετε τι δεν πρέπει να κάνετε:

«Του φτιάχνω δεύτερο φαγητό όταν αυτό που έχουμε δεν του αρέσει»: Θα το φαντάζεστε ήδη πως όταν του δίνετε εναλλακτική είναι σαν να του λέτε πως δεν χρειάζεται απαραίτητα να δοκιμάσει αυτό που έχετε φτιάξει. Ας του δώσουμε τη δυνατότητα να φάει λίγο από αυτό, αλλά διαβεβαιώστε το πως αν δεν θέλει το φαγητό που έχουμε, θα περιμένει το επόμενο γεύμα του. Δεν είναι θέμα εκβιασμού και φυσικά, δεν εννοούμε να φτιάξετε ένα φαγητό που σιχαίνεται και να το εφαρμόσετε αυτό, απλώς μιλάμε για περιπτώσεις που σταδιακά το παιδί έχει αποκλείσει ολόκληρες ομάδες τροφίμων, δηλαδή για παράδειγμα δεν τρώει κανένα από τα λαδερά φαγητά.

«Βάζω κανόνες για τη διατροφή που εγώ ο ίδιος δεν ακολουθώ»: Τα παιδιά μαθαίνουν πολύ καλύτερα με τη μίμηση παρά με τα λόγια. Μήπως αν τρώτε εσείς φρούτα θα είναι πιο εύκολο να το κάνει κι εκείνο;

«Δημιουργώ θέμα συζήτησης και ένταση γύρω από το τι και πόσο θα φάει»: Επειδή τα παιδιά αντιλαμβάνονται πόση σημασία έχει για εσάς το θέμα της διατροφής και όλες τις προσπάθειες που κάνετε έμμεσα, είναι σημαντικό να νιώθουν στο λιγότερο δυνατό βαθμό οποιαδήποτε πίεση γύρω από αυτό.

«Τονίζω συνέχεια την εξωτερική εμφάνιση, ως απάντηση στο γιατί δεν πρέπει να φάει κάτι»: Παρότι φυσικά ο σύνδεσμος υπάρχει, είναι καταστροφικό για την ψυχολογία του παιδιού -ειδικά στη μετέπειτα ζωή του- να δημιουργείται αυτή η σύνδεση εξαιτίας των αρνητικών συναισθημάτων που διεγείρει. Καλύτερα να αποφεύγετε τελείως τα αρνητικά σχόλια και να προτιμάτε τη θετική ενίσχυση.

Το να βάλετε τις σωστές βάσεις για μια υγιεινή διατροφή, αλλά και υγιή συμπεριφορά γύρω από το φαγητό, είναι το μεγαλύτερο στοίχημα για την παιδική ηλίκια. Οπλιστείτε λοιπόν με πολλή επιμονή, δώστε το καλό παράδειγμα και αποφύγετε τις εντάσεις γύρω από το φαγητό!


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.