Αυτά τα νόστιμα μπιφτέκια από φακές τρώγονται μαζί με ρύζι ή σαλάτα αλλά και με ψωμάκι ως εναλλακτικό μπέργκερ.
Αυτά τα μπιφτέκια είναι ιδανική λύση για να αξιοποιήσετε φακές σούπα που σας έχουν μείνει ή απλά για να προσθέσετε ένα ακόμη γεύμα οσπρίων στη διατροφή μικρών και μεγάλων στην οικογένεια.
Υλικά
- 1½ κούπα φακές ελαφρά βρασμένες ή ατμού
- 2 σκελίδες σκόρδο (αν θέλετε)
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο (1/3 κούπας)
- 1 μεγάλο καρότο ή 2 μικρά καρότα τριμμένα
- 1 κουτ.σούπας πάστα ντομάτας
- ¼ κούπας φρέσκο μαϊντανό
- Λίγο αλάτι & πιπέρι
- Ρίγανη
- Λίγο ελαιόλαδο στα χέρια μας για να τα σχηματίσουμε
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου με αντιστάσεις πάνω και κάτω.
- Βάζουμε όλα τα υλικά σε έναν πολυκόφτη και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια ομοιόμορφη μάζα.
- Σχηματίζουμε μπιφτέκια πάχους 1 δακτύλου και τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα πάνω σε ταψί.
- Ψήνουμε για 10 λεπτά περίπου από την κάθε πλευρά.
Πηγή: Nutrischool.gr