Μια συνταγή για κοτόπιτα, χωρίς ταλαιπωρία και με ωραία γεύση που θα αγαπήσει όλη η οικογένεια.
Σήμερα σας προτείνουμε μια κοτόπιτα διαφορετική από τις άλλες εύκολη εύγεστη και κάπως «πειραγμένη» στη συνταγή της. Όμως είναι ιδανική για όλη την οικογένεια. Με 160 θερμίδες μόνο ανά κομμάτι δεν έχετε δοκιμάσει πιο νόστιμη κοτόπιτα!! Η συνταγή είναι του αγαπημένου μας σεφ Μάνου Δημητρούλη.
Κοτόπιτα με λίγες θερμίδες
Υλικά :
8 φύλλα κρούστας
1 (350 γρ.) στήθος κοτόπουλου
5 αυγά
100 γρ. φέτα χαμηλών λιπαρών
300 ml γάλα χαμηλών λιπαρών
1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
40 ml ελαιόλαδο
1 κ.γ. σκόνη κάρυ
1 κ.γ. κουρκουμά
λίγο φρέσκο θυμάρι
αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε το κοτόπουλο σε κυβάκια.
Προσθέτουμε αλάτι, κάρυ, κουρκουμά, θυμάρι, ελαιόλαδο, κάνουμε ένα καλό μασάζ και σοτάρουμε σε καυτό τηγάνι για λίγα λεπτά μέχρι το κοτόπουλο να πάρει ωραίο χρώμα.
Σε βαθύ τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο σοτάρουμε την πιπεριά και το κρεμμύδι με λίγο αλάτι, θυμάρι και κουρκουμά.
Λαδώνουμε ελαφρώς τα φύλλα κρούστας , σουρώνουμε το καθένα ξεχωριστά, τυλίγουμε σαν σαλιγκάρι και γεμίζουμε όλο το ταψί. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά.
Βγάζουμε από τον φούρνο, απλώνουμε το κοτόπουλο και τα σοταρισμένα λαχανικά πάνω στα ψημένα φύλλα.
Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, τρίβουμε μέσα τη φέτα, αδειάζουμε το μείγμα πάνω στα φύλλα, ψήνουμε για ακόμα 20 λεπτά στους 180 βαθμούς, κόβουμε σε 16 κομμάτια
και απολαμβάνουμε.
Δείτε εδώ και μια γλυκιά και εύκολη συνταγή!