Τηλεμαθήματα ΤΕΛΟΣ! Ξεκινά το τηλε-παιχνίδι και το θέατρο με τον Σέρλοκ Χολμς στο ΚΠΙΣΝ

Τι καλύτερο από μία βόλτα στο ΚΠΙΣΝ αυτές τις μέρες ε; Αν, όμως, μένετε μακριά και δεν έχετε τη δυνατότητα να βρεθείτε εκεί δια ζώσης, σας έχουμε μια εξίσου διασκεδαστική πρόταση: Ο Σέρλοκ Χολμς περιμένει τους μικρούς του φίλους για να τον απολαύσουν σε μία μοναδική παράσταση που ξεκινά να προβάλλεται από σήμερα online, αλλά και να παίξουν μαζί του παιχνίδια μυστηρίου!

Ο Σέρλοκ Χολμς και ο κλέφτης των Χριστουγέννων με πρωταγωνιστή τον Νίκο Κουρή

Ο Σέρλοκ Χολμς και ο κλέφτης των Χριστουγέννων είναι η μία από τις δύο παραστάσεις του ΚΠΙΣΝ που θα μεταδοθούν μέσω live streaming και μπορείτε να παρακολουθήσετε δωρεάν (η δεύτερη είναι Η κυρία Βλεφαρίδου και το πορτραίτο του Άγιου Βασίλη) από τις 23/12 έως και 05/01 καθημερινά στις 19.00. Δείτε την παράσταση εδώ:

Το κείμενο υπογράφει και σκηνοθετεί ο Βασίλης Μαυρογεωργίου, ενώ τον ρόλο του Σέρλοκ Χολμς αναλαμβάνει ο Νίκος Κουρής και την κυρία Χάτσον ερμηνεύει η Άνδρη Θεοδότου. Τη μουσική σύνθεση υπογράφει ο Νίκος Κυπουργός. Πρωταγωνιστούν η Αριάδνη Καβαλιέρου, ο Μιχάλης Κουτσκουδής και ο Μιχάλης Πανάδης.

H ιστορία της παράστασης

Ο διάσημος ήρωας του Άρθουρ Κόναν Ντόυλ μας καλεί να τον ακολουθήσουμε στο χριστουγεννιάτικο Λονδίνο. Μέσα στο χαρούμενο βουητό της πόλης και ενώ όλοι ανταλλάσσουν δώρα, ο Σέρλοκ Χολμς νοιάζεται μόνο για ένα πράγμα: για την υπόθεση του κλέφτη των Χριστουγέννων. Ψάχνει το γαλάζιο πετράδι, κυνηγάει τη μυστηριώδη γαλοπούλα και, κάτω από τις χιονισμένες στέγες, ανακαλύπτει στοιχεία που θα τον οδηγήσουν όλο και πιο κοντά… όχι μόνο στη λύση του μυστηρίου αλλά και στο νόημα των Χριστουγέννων.

Στον Φάρο του Κέντρου Πολιτισμού στήνεται μια παράσταση για μικρούς και μεγάλους: οι ηθοποιοί ζωντανεύουν με τρόπο μαγικό -ταχυδακτυλουργικό σχεδόν- τους δρόμους, τις μυρωδιές και το ψιλόβροχο του γιορτινού Λονδίνου. Μεταμορφώνονται σε όλους τους αξιαγάπητους και αξιοπερίεργους χαρακτήρες που συναντάει ο Σέρλοκ και βάζουν τα παιδιά (αλλά και τους γονείς!) σ’ ένα παιχνίδι μυστηρίου όπου θα σκεφτούν πολύ και θα γελάσουν ακόμα περισσότερο!

Παιχνίδια μυστηρίου με την καθοδήγηση του Γιάννη Σαρακατσάνη!

Με αφορμή την παραπάνω παράσταση, το ΚΠΙΣΝ παρουσιάζει μια σειρά βίντεο και εργαστηρίων προετοιμάζοντας τους μικρούς του φίλους να γίνουν «Οι βοηθοί του Σέρλοκ Χολμς». Με την καθοδήγηση του ηθοποιού Γιάννη Σαρακατσάνη, τα παιδιά καλούνται να λειτουργήσουν σαν τον Σέρλοκ Χολμς, να παρατηρήσουν και να βγάλουν συμπεράσματα, ενώ παράλληλα γνωρίζουν τη Βικτωριανή Αγγλία.

Πάρτε μια γεύση εδώ:


Δείτε τα βίντεο μυστηρίου και βρείτε τις λύσεις του ΕΔΩ.

Το σχολείο του Σέρλοκ Χολμς με δύο ζωντανά εργαστήρια για παιδιά στις 28/12 και στις 4/1

Τα παιχνίδια με τον Σέρλοκ Χολμς συνεχίζονται, με δύο ζωντανά εργαστήρια για που καλούνται να λύσουν μυστήρια και να λειτουργήσουν «σαν τον Σέρλοκ Χολμς».

Ξανά, υπό τη καθοδήγηση του Γιάννη Σαρακατσάνη τα παιδιά λύνουν τους γρίφους λειτουργώντας αυτή τη φορά σαν ομάδα και έτσι ανακαλύπτουν τα πλεονεκτήματα της ομαδικότητας. Μαθαίνουν πόσο σημαντικό είναι να ακούνε τη γνώμη του άλλου η οποία, ακόμα και να είναι λάθος, βοηθάει την ομάδα να συντονιστεί και να προχωρήσει.

Τα live αυτά παιχνίδια μυστηρίου θα διεξαχθούν ως εξής:

Δευτέρα 28/12: Ένα μυστήριο από το Πεκίνο

Δευτέρα 04/01: Το μυστικό της καμένης πίτας

Ώρα: 16.30 – 17.30

Για παιδιά 9 έως 12 ετών

Ελεύθερη συμμετοχή με ηλεκτρονική προεγγραφή στο snfcc.org/SherlockHolmesSchool