Το φετινό ντέρμπι ΟΣΦΠ – ΠΑΟ ας είναι η αφορμή για να γεφυρωθούν οι έχθρες

Mια από τις ωραιότερες διαφημίσεις που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια στην τηλεόραση είναι η αναμφισβήτητα αυτή της συνδρομητικής τηλεοπτικής πλατφόρμας που θα μεταδώσει το προσεχές Σάββατο το ντέρμπι μεταξύ ΟΣΦΠ – ΠΑΟ.

Βλέποντάς την μόνο θετικές σκέψεις και συναισθήματα γεννιώνται και αβίαστα αντιλαμβανόμαστε ότι στον αθλητισμό πάντα αυτά που θα μας ενώνουν θα είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν.

Ο αθλητισμός γεννήθηκε για να ενώνει όχι να διχάζει

Με κεντρικό μήνυμα «Αιώνιες κόντρες, αιώνιες φιλίες» ξετυλίγεται το κουβάρι της κοινής παράλληλης ζωής δύο φίλων που υποστηρίζουν αντίπαλες ομάδες. Η φιλία τους δυναμώνει και εξελίσσεται στο πέρασμα των χρόνων ακόμα και αν το χρώμα της φανέλας της ομάδας που υποστηρίζουν είναι διαφορετικό. 

Και κάπως έτσι σκεφτόμαστε ότι ήρθε επιτέλους η ώρα να γαλουχήσουμε τα παιδιά μας με μια διαφορετική νοοτροπία και να μεγαλώσουμε μια νέα γενιά φιλάθλων που θα έχει εμπεδώσει ότι στα  90 λεπτά ενός ντέρμπι «αιωνίων» το μόνο που χωρίζει τους φιλάθλους, είναι το χρώμα της φανέλας.

Ένα ντέρμπι κρατάει 90 λεπτά, μια φιλία για πάντα

Ξέρετε πότε θα έχουμε πετύχει αυτόν τον σκοπό; Όταν και επί ελληνικού εδάφους τα ντέρμπι δεν είναι αφορμή για επεισόδια και ακραία σκηνικά βίας εντός ή εκτός γηπέδων, αλλά γιορτή του ποδοσφαιρού! Να βλέπουμε φιλάθλους των δυο ομάδων στις κερκίδες, αγκαλιασμένους μαζί, να απολαμβάνουν το παιχνίδι και να είναι αυτονόητη η επιθυμία “Να κερδίσει ο καλύτερος”.

Είναι άδικο, είναι αδιανόητο να θρηνούμε ανθρώπους και να διαβάζουμε ειδήσεις για μαχαιρώματα και περιστατικά βίας επειδή δεν υποστηρίζουμε όλοι την ίδια ποδοσφαιρική ομάδα.

Με την ελπίδα τα ελληνικά γήπεδα να γίνουν τόπος γιορτής και διασκέδασης κι όχι βίας κι αντιπαλότητας.

Η διαφήμιση που στέλνει ηχηρό μήνυμα υπέρ της χαράς του αθλητισμού

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα: Kρούσμα μηνιγγίτιδας σε νηπιαγωγείο – Σε έλλειψη το φάρμακο που έπρεπε να πάρουν προληπτικά τα παιδιά (video)

Πότε κλείνουν τα σχολεία για Πάσχα – Οι εκλογές φέρνουν πρόωρο κλείσιμο;

Aεροδιακομιδή 7χρονου με ταχύτατα εξελισσόμενη καρδιακή ανεπάρκεια από το Ωνάσειο στη Ρώμη