1ο Γυμν. Αμαλιάδας: Μετονομάζεται σε «Μανώλης Αγιομυργιαννάκης», εις μνήμην του εκπαιδευτικού, πρώτο θύμα του κορωνοϊού

Την ονομασία του 1ου Γυμνασίου Αμαλιάδας σε «Μανώλης Αγιομυργιαννάκης», αποφάσισε κατά την προ ημερών συνεδρίασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο Ήλιδας εις μνήμη του συνταξιούχου εκπαιδευτικού από την Αμαλιάδα που ήταν το πρώτο θύμα του κορωνοϊού στην χώρα μας. Ανήκε στο γκρουπ των προσκυνητών που είχαν ταξιδέψει πρόσφατα σε Αίγυπτο και Ισραήλ, και τουλάχιστον 57 ακόμη συνταξιδιώτες του ή επαφές τους έχουν νοσήσει.

Με την ομόφωνη απόφασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο θέλησε να αποτίσει φόρο τιμής, σε έναν άνθρωπο, εκπαιδευτικό και αιρετό, που έχαιρε της καθολικής εκτίμησης των συμπολιτών του και όχι μόνο και «έφυγε» αδόκητα τέτοιες μέρες πριν έναν χρόνο αναφέρει το patrisnews.gr.

Ποιος ήταν ο Μανώλης Αγιομυργιαννάκης

Ο Μανώλης Αγιομυργιαννάκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης, μέλος πολύτεκνης οικογένειας. Σπούδασε στο μαθηματικό τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών. Μετά τη στρατιωτική του θητεία εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Αμαλιάδα, τόπο καταγωγής της συζύγου του, με την οποία απέκτησε τρία παιδιά.

Υπηρέτησε ως καθηγητής και διευθυντής σε σχολεία του Πύργου –Αμαλιάδας-Χαβαρίου Κεραμιδιάς – Γαστούνης και δίδαξε στο Κοινωνικό φροντιστήριο του Δήμου Ήλιδας. Συνταξιοδοτήθηκε μετά από 33 χρόνια εκπαιδευτικής υπηρεσίας.
Εντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ το 1974 και από τότε κατείχε πολλές και καίριες εκλεγμένες θέσεις επί σειρά ετών. Παράλληλα, εκλεγόταν επανειλημμένως στα συνδικαλιστικά όργανα των εκπαιδευτικών.