Αρχική InfoMommy Σχέσεις Για τους ανθρώπους που δεν ευλογήθηκαν με μια καλή σχέση με τη μητέρα τους

Για τους ανθρώπους που δεν ευλογήθηκαν με μια καλή σχέση με τη μητέρα τους

Πόσο δύσκολη είναι αυτή η μέρα για όσους ανθρώπους δεν είχαν τη τύχη να ευλογηθούν με μια καλή σχέση με τη μητέρα τους.
Ανάμεσα σε ευχές και posts, ανάμεσα σε λουλούδια και γλυκά, η θλίψη και ο θυμός μπορεί να κρύβονται μέσα στη ψυχή σου . Σε εκείνο το κομμάτι της το οποίο λαχταρούσε να πάρει αγάπη, καθοδήγηση, στήριξη και αποδοχή αλλά απλά δεν υπήρχαν για να τα πάρεις. Δεν έφταιξες κάπου. Δεν ήσουν εσύ το πρόβλημα. Χρειάστηκε να μάθεις να αγνοείς τις ανάγκες σου, να διαχωριστείς από τα συναισθήματά σου. Έμαθες να τα κρύβεις και να τα καταπιέζεις.
Ως αποτέλεσμα μπορείς να έπαθες κατάθλιψη, να γέμισε με άγχος, να ανάπτυξες εθισμούς. Να χαρακτηρίστηκες δύσκολο παιδί, επαναστατημένος έφηβος/η ή περίεργος ενήλικος. Μπορεί να δυσκολεύεσαι να κάνεις σχέσεις, να εξαρτάσαι από άλλους ανθρώπους ή να έχεις βίαιες συμπεριφορές. Μπορεί απλά να έχεις παραιτηθεί και να έχει "συμμορφωθεί" για να έχεις ανθρώπους γύρω σου. Μπορεί να έχεις χαμηλή αυτοεκτίμηση και να την κρύβεις πίσω από δυναμικές συμπεριφορές ή αντίθετα να είσαι πολύ ευπροσάρμοστος/η.
Όπως και να έχει , όπου και αν βρίσκεσαι σήμερα υπάρχει κάτι που πρέπει να το γνωρίζεις: Αν δεν είσαι ευτυχισμένος/η , αν λαχταράς κάτι διαφορετικό υπάρχει λύση και τρόπος. Μπορεί αν σου φανεί απλοϊκός ή ακόμα και ακατανόητος. Κρύβεται στην απλή φράση: "Γίνε ο γονέας του εαυτού σου" Φέρσου στον εαυτό σου σαν ένας στοργικός γονιός. Μια μάνα σαν και αυτή που ήθελες αλλά εκείνη - για τους δικούς της λόγους - δεν μπόρεσε να γίνει για σένα.
Από τη Νάνσυ Ψημενάτου

Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.