Πόσα θετικά self test εντοπίστηκαν σε μαθητές σήμερα;

8.278 τα νέα θετικά self test που εντοπίστηκαν σε μαθητές σήμερα

8.278 είναι τα θετικά self test που εντοπίστηκαν μέχρι στιγμής στους μαθητές καθώς σήμερα έπρεπε να υποβάλλουν οι γονείς το αποτέλεσμα στην πλατφόρμα ώστε τα παιδιά να πάνε στην τάξη και να παρακολουθήσουν κανονικά το μάθημα.

Όπως διευκρινίζεται από το Υπουργείο Παιδείας, κατά τον πρώτο οριζόντιο διαγνωστικό έλεγχο 1,6 εκατομμυρίου μαθητών και εκπαιδευτικων μετά το Σαββατοκύριακο βρέθηκαν 8.278 θετικα self test ως αργά χθες βράδυ.

Οι μαθητές με θετικό self test πρέπει να υποβληθούν σε rapid test

Οι μαθητές των οποίων τα self test  είναι θετικά, θα πρέπει να υποβληθούν σε έλεγχο με rapid test προκειμένου να επιβεβαιωθεί ότι όντως έχουν μολυνθεί από τον ιό.

Μακρή: Τα παιδιά είναι προστατευμένα στα σχολεία

Η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», υπογράμμισε ότι τα στοιχεία δείχνουν πως τα κρούσματα στα σχολεία μειώνονται κι αυτό οφείλεται στα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα λειτουργίας και στην τήρηση τους από εκπαιδευτικούς και μαθητές, προσθέτοντας παράλληλα ότι αυτό δεν πρέπει να εφησυχάζει.

Tι θα γίνει με την άδεια ειδικού σκοπού

Ερωτηθείσα για την άδεια ειδικού σκοπού, είπε ότι εντός των επομένων ημερών αναμένεται να υπάρξουν ανακοινώσεις καθώς αναζητείται η χρυσή τομή, ώστε και οι γονείς που την έχουν ανάγκη να εξυπηρετηθούν, αλλά και να μη γίνει κατάχρηση.

Πότε θα μοιραστούν τα νέα self test

Η κυρία Μακρή είπε επίσης ότι αύριο θα μοιραστούν νέα self test στους μαθητές, ενώ συμπλήρωσε πως σε κάθε σχολείο υπάρχει ένας υπεύθυνος covid στον οποίο μπορούν να προσφεύγουν οι γονείς για να λύνεται κάθε τους απορία.

Δεν οφείλονται τα σχολεία για τα κρούσματα στους μαθητές

Η κυρία Μακρή είπε επίσης ότι σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ από τα κρούσματα που διαπιστώνονται σε μαθητές στα σχολεία, μόνο το 30% οφείλεται στη σχολική δραστηριότητα και υπογράμμισε ότι τα παιδιά είναι προστατευμένα μέσα στο σχολικό περιβάλλον γιατί ελέγχονται.

Για τις καταλήψεις στα σχολεία

Τέλος και μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στις καταλήψεις στα σχολεία, οι οποίες την περασμένη Παρασκευή ήταν περίπου300 αλλά βαίνουν μειούμενες και υπενθύμισε ότι σε αυτή την περίπτωση ενεργοποιείται η τηλεκπαίδευση, στην οποία δεν έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν όσοι παίρνουν μέρος στην κατάληψη και κατά συνέπεια παίρνουν απουσίες.

Διαβάστε επίσης:

Η απίστευτη ατάκα γονέα για το θετικό self test του παιδιού του που άφησε τους πάντες άφωνους!

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Τετάρτη 19/1 για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων

Σχ.χρ.2022-23: Αυτά τα ιδιωτικά σχολεία προσφέρουν υποτροφίες σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου