Αλμυρά σφολιατίνια με τυρί και ζαμπόν

Τα αλμυρά σφολιατίνια είναι εύκολο ορεκτικό για το μπουφέ του παιδικού πάρτι αλλά ένα νόστιμο σνακ για το κολατσιό του μικρού μαθητή. Μπορείτε να πειραματιστείτε με τη γέμιση τους και το αποτέλεσμα σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει.

Υλικά

Γιαούρτι 1 ποτήρι
Καλαμποκέλαιο 1 ποτήρι
Αυγό 1 τεμ
Αλάτι 1/2 κουταλάκι γλυκού
Μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι γλυκού
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει

Για την γέμιση

150 γρ ζαμπόν κομμένο σε λωρίδες
Μουστάρδα 2 κουταλιές σούπας
Κεφαλογραβιέρα 150 γρ κομμένη σε λωρίδες

Εκτέλεση:

Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε το γιαούρτι,το λάδι,το αυγό,το μπέικιν πάουντερ,το αλάτι και αλεύρι σταδιακά όσο πάρει μέχρι να έχουμε μια ζύμη ελαστική που να μην κολλάει στα χέρια. Την αφήνουμε για μισή ώρα σκεπασμένη και μετά με την βοήθεια πλάστη την ανοίγουμε σε πάχος 1 εκ. Κόβουμε σε λωρίδες (περίπου 2 εκ) την ζύμη κι αλείφουμε την κάθε λωρίδα με μουστάρδα. Από πάνω βάζουμε σε κάθε λωρίδα ζύμης εναλλάξ τις λωρίδες τυριού και μπέικον. Τις στρίβουμε ελαφρώς και τις τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν για περίπου 10 – 15 λεπτά.