Αυγενάκης: “Εισηγήθηκα στην Επιτροπή να ξεκινήσουν οι προπονήσεις και ο αθλητισμός στα σχολεία”

Η πολύμηνη αποχή των παιδιών από τον αθλητισμό και τα λουκέτα στις αθλητικές εγκατάστασεις λόγω της απαγόρευσης άθλησης έχουν δημιουργήσει ένα άνευ προηγουμένου σκηνικό. Η έλλειψη «σωματικής εκτόνωσης»  από την σωματική άσκηση έχει τεράστιες επιπτώσεις και στην ψυχολογία των παιδιών καθώς παρατηρούνται αλλαγές στον βιορυθμό και την συμπεριφορά τους.

Ο αθλητισμός είναι μια πολύτιμη εμπειρία για κάθε παιδί που ασχολείται συστηματικά με κάποιο άθλημα είτε ομαδικό είτε ατομικό καθώς μέσω αυτού βελτιώνει τη φυσική του κατάσταση, δυναμώνει μυικά.

Γονείς, άνθρωποι του αθλητισμού και φυσικά παιδιά όλων των ηλικιών εκφράζουν την επιθυμία τους να επαναλειτουργήσει ο αθλητισμός όσο το δυνατόν γρηγορότερα τηρουμένων όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων ενώ στο ίδιο μήκος κύματος είναι και παιδίατροι που βλέπουν “τα σημάδια” που έχει αφήσει στα παιδιά η αποχή από τον αθλητισμό. Παχυσαρκία, νωθρότητα, σωματική αδράνεια συνθέτουν ένα σκηνικό άκρως επιβαρυντικό για την υγεία των παιδιών.

Σε σημερινές ραδιοφωνικές του δηλώσεις στα Παραπολιτικά 90,1 ο  υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί “πράσινο” φως για την επιστροφή στον ερασιτεχνικό αλλά και στον μαθητικό αθλητισμό λέγοντας «Έχουμε αιτηθεί εγγράφως και με επιχειρηματολογία πολύ στοχευμένη προς στην επιτροπή λοιμωξιολόγων και ελπίζουμε αύριο που συνεδριάζουν το θέμα αυτό να μπει δεδομένο ότι είμαστε της άποψης ότι αφού ξεκίνησαν τα Λύκεια είναι αυτονόητο ότι πρέπει να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα και οι προπονήσεις σε αυτό το επίπεδο αφενός και αφετέρου με το που θα ξεκινήσουν και τα σχολεία με προϋποθέσεις και με πρωτόκολλα αυστηρότατα να ξεκινήσουν και οι ακαδημίες. Αυτή ειναι η δικιά μας θέση και άποψη που τεκμηριωμένα ζητάμε από την επιτροπή λοιμωξιολόγων».