Κολοκυθάκια γεμιστά με τόνο

Ελάτε να φτιάξουμε ένα εύκολο και νόστιμο φαγάκι για να πείσουμε τα παιδιά μας να δοκιμάσουν να τρώνε τον τόνο.  Είναι ένα ψάρι πλούσιο σε φώσφορο, σελήνιο και κάλιο. Πιο συγκεκριμένα, ο φώσφορος εκτός από το ρόλο του ως δομικό υλικό των οστών, έχει και αρκετές μεταβολικές δράσεις, όπως το να αποτελεί συστατικό ορισμένων λιπιδίων, τα οποία συμμετέχουν στο σχηματισμό των κυτταρικών μεμβρανών. Το σελήνιο, που επίσης περιέχεται στον τόνο σε υψηλές περιεκτικότητες, έχει ταυτόχρονη δράση με την βιταμίνη Ε και προστατεύει τις ουσίες του οργανισμό που είναι ευαίσθητες σε οξειδώσεις. Τέλος, το κάλιο που περιέχεται σε σημαντική ποσότητα, συνεισφέρει στη μεταφορά νευρικών ερεθισμάτων, στον έλεγχο της μυϊκής συσταλτικότητας και στην διατήρηση της αρτηριακής πίεσης.

Υλικά:

3 κολοκυθάκια
100 γραμμάρια τόνου
1 φέτα λευκό ψωμί
1 κουταλιά μαύρες ελιές
1 αυγό
Μαϊντανός
σκόρδο
αλάτι
φρυγανιά

Εκτέλεση:

Πλύντε και κόψτε τα κολοκυθάκια, τα κόβουμε στη μέση κατά μήκος και τα ζεματάμε σε αλατισμένο νερό για 4-5 λεπτά. Στραγγίστε τα κολοκυθάκια και αφήστε τα να κρυώσουν, κατόπιν αδειάστε τα. Αλατίζουμε και περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο.Βάλτε τα μισά από τα ψιλοκομμένα κολοκυθάκια σε ένα μπολ, προσθέτουμε τον τόνο, κάπαρη και ψιλοκομμένο ελιές, λίγο μαϊντανό, μια φέτα ψωμί μουσκεμένη και το αλάτι και το αυγό. Ανακατέψτε το μίγμα καλά.Στη συνέχεια, γεμίστε τα κολοκυθάκια με το μίγμα.Καλύψτε με τριμμένη φρυγανιά και λίγο λάδι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.Στη συνέχεια το αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρετε τα κολοκυθάκια γεμιστά με τόνο.