Κυρ. Μητσοτάκης: Τα Δημοτικά άνοιξαν επειδή αυτή ήταν η εισήγηση των ειδικών

Το ποσό που πήραν οι δήμοι για να ανάβουν τα καλοριφέρ

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο STAR  ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ερωτηθείς για το άνοιγμα των Δημοτικών Σχολείων ανέφερε ότι η κυβέρνηση προχώρησε στη συγκεκριμένη κίνηση επειδή αυτή ήταν η εισήγηση των ειδικών.

Ο Πρωθυπουργός υπεραμύνθηκε της απόφασης του να επαναλειτουργήσουν τα Δημοτικά σχολεία πάρα τις αντίθετες απόψεις των πολιτών στις δημοσκοπήσεις.

Τόνισε ότι «ήταν ομόφωνη η εισήγηση της Επιτροπής» και πως «τώρα είναι η ασφαλέστερη στιγμή για να ανοίξουν». Ενθάρρυνε μάλιστα τους γονείς να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο.

“Είναι σημαντικό να γυρίσουν τα παιδιά στα σχολεία”

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι «Ήταν η στιγμή που έπρεπε να το κάνουμε. Είναι σημαντικό να γυρίσουν στα σχολεία τα παιδιά μετά από τόσο διάστημα. Άκουσα όλες τις επιφυλάξεις που διατυπώθηκαν, μίλησα με τους ειδικούς και αποφασίσαμε ότι τώρα έπρεπε να γίνει. Τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέπουν.

Το παράδειγμα με το άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων ήταν σημαντικό για εμάς. Είδαμε ότι οι μαθητές και η σχολική κοινότητα ανταποκρίνεται στους κανόνες. Το ίδιο μου είπαν και μαθητές που συνάντησα σήμερα στον Πειραιά. Τους ρώτησα τι θα κάνετε και μου απάντησαν αυτό που έπρεπε, ήξεραν…»