Μαθητές νηπιαγωγείου φύτεψαν εσπεριδοειδή στον οπωρώνα του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης»

Μαθητές νηπιαγωγείου φύτεψαν εσπεριδοειδή στον οπωρώνα του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης»

Την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου ο Φορέας Διαχείρισης του Μητροπολιτικού Πάρκου Περιβαλλοντικών και Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων και Ανάπτυξης Κοινωνικής Οικονομίας «Αντώνης Τρίτσης» φιλοξένησε μαθητές του ιδιωτικού Νηπιαγωγείου «Βίλλα Αιμιλία» στο Ψυχικό με σκοπό την ευαισθητοποίησή τους ως προς την προστασία του περιβάλλοντος.

Υπό την καθοδήγηση και την επίβλεψη της αρμόδιας Υπηρεσίας του Φορέα Διαχείρισης αλλά και μέσω του βιωματικού αυτού εκπαιδευτικού προγράμματος, οι μικροί μαθητές φύτεψαν εσπεριδοειδή στον οπωρώνα του Πάρκου και αποκόμισαν χρήσιμες συμβουλές και πληροφορίες τόσο για την διαδικασία της δενδροφύτευσης όσο και για την μετέπειτα φροντίδα των δένδρων.

Οι μαθητές “υιοθέτησαν” τα δέντρα που φύτεψαν

Μαθητές νηπιαγωγείου φύτεψαν εσπεριδοειδή στον οπωρώνα του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης»

Εν συνεχεία της δράσης αυτής, «υιοθέτησαν» τα νέα δένδρα, τοποθετώντας ενδεικτικές ταμπέλες με τα ονόματά τους, ενδυναμώνοντας έτσι την σχέση τους με τη φύση. Κατά αυτόν τον τρόπο, δόθηκε μία νοερή «υπόσχεση» των «μικρών κηπουρών» όπου θα επισκέπτονται το Πάρκο για να παρατηρούν την ανάπτυξη των δένδρων αυτών.

Οι «μικροί κηπουροί» μέσω των εκπαιδευτικών δράσεων μαθαίνουν να σέβονται, να αγαπούν και να προστατεύουν το φυσικό περιβάλλον, συνειδητοποιώντας το ρόλο και την αξία της ύπαρξης και ενσωμάτωσης της φύσης στις σύγχρονες πόλεις.

Γ. Πατούλης: « Επενδύουμε στην περιβαλλοντική εκπαίδευση των παιδιών, που είναι το μέλλον της χώρας»

Με αφορμή την πραγματοποίηση της δράσης ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισήμανε τα εξής: «Επενδύουμε στην περιβαλλοντική εκπαίδευση των παιδιών, που είναι το μέλλον της χώρας και δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην ευαισθητοποίηση τους σε ζητήματα που σχετίζονται με την προστασία του περιβάλλοντος ειδικά τώρα που η περιβαλλοντική κρίση αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της εποχής μας. Θα συνεχίσουμε και με ανάλογες δράσεις στο μέλλον».

Διαβάστε επίσης:

Είσοδος στο σχολείο: Τι θα ισχύει από δω και στο εξής για τους ανεμβολίαστους γονείς

Θεσσαλονίκη: Αγωνία για βρέφος 4 μηνών που νοσεί με κορωνοϊό και διασωληνώθηκε

Ξέρεις τι σε κάνει τόσο φοβερή μαμά; Έχεις μαζί σου πάντα ό,τι χρειάζεται το μωρό σου!