Μπάρες σοκολάτας με μπισκότα και ξηρούς καρπούς

Το σημερινό μας γλυκάκι είναι ιδανικό για όλες τις περιστάσεις και σίγουρα θα σας βγάλει ασπροπρόσωπες όταν το προσφέρετε στους καλεσμένους σας. Εμείς το σερβίρουμε συχνά τα Χριστούγεννα. Μπισκότα, ξηροί καρποί και σοκολάτα παντρεύονται σε έναν γλυκό πειρασμό που δύσκολα του αντιστέκεσαι.

Υλικά:

250 γρ. μπισκότα πτι μπερ
½ φλ. τριμμένο ινδοκάρυδο,
½ φλ. χοντροκομμένη 1 κουταλιά κακάο,
150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, σε κομματάκια,
100 γρ. βούτυρο
1 κονσέρβα ζαχαρούχο γάλα,
Λίγο λάδι

Γλάσο σοκολάτας
250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, σε κομματάκια
1 κουταλιά λάδι

Εκτέλεση:

Λαδώνετε ένα τετράγωνο ταψί και τοποθετείτε μια αντικολλητική λαδόκολλα. Βάζετε τα μπισκότα σε μια πλαστική σακούλα, κλείνετε το στόμιό της και τα χτυπάτε με τον πλάστη για να τα σπάσετε σε κομματάκια . Αναμιγνύετε σε μια κατσαρόλα το ζαχαρούχο γάλα με το βούτυρο και τη σοκολάτα και το βάζετε σε πολύ χαμηλή φωτιά. Ανακατεύετε το μίγμα συχνά μέχρι να λιώσει το βούτυρο και η σοκολάτα και να ομογενοποιηθεί.

Το αποσύρετε από τη φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει λίγο. Ύστερα, ανακατεύετε μέσα την καρυδόψιχα, το ινδοκάρυδο, το κακάο και τέλος, με προσοχή, τα μπισκότα. Αδειάζετε το μίγμα στο ταψί και το ισιώνετε, συμπιέζοντάς το ταυτόχρονα.

Το βάζετε στο ψυγείο για ½ ώρα. Στο μεταξύ, ετοιμάζετε το γλάσο σοκολάτας: Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν-μαρί. Αποσύρετε το μπολ από τη φωτιά, αφήνετε τη λιωμένη σοκολάτα στην άκρη για 2 λεπτά και ύστερα ανακατεύετε μέσα το λάδι μέχρι να απορροφηθεί. Αδειάζετε το γλάσο πάνω από το μίγμα των μπισκότων, το ισιώνετε και επιστρέφετε το ταψί στο ψυγείο για 1 τουλάχιστον ώρα. Ξεφορμάρετε το γλυκό  και το κόβετε με ένα βαρύ κοφτερό μαχαίρι σε τετράγωνα.