“Ως γονιό, τίποτα δεν μπορεί να σε προετοιμάσει για τη στιγμή που το μωρό σου γίνεται ενήλικας…”

Αν ανήκετε στους γονείς που αποχαιρετούν αυτές τις μέρες το παιδί τους για σπουδές ή αν πρόκειται να το κάνετε σύντομα, δεν μπορεί παρά να ταυτιστείτε με την παρακάτω κατάθεση ψυχής αυτής της μαμάς…

“Ως γονιό, τίποτα δεν σε προετοιμάζει για το γεγονός ότι τη μια στιγμή, δένεις τη ζώνη του μωρού σου στο παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου και την επόμενη, το παρακολουθείς να κάθεται πίσω από το τιμόνι ενός αυτοκινήτου και να οδηγά μόνο του στον δρόμο.

Τίποτα δεν σε προετοιμάζει για το γεγονός ότι το ένα λεπτό, κοιτάζεις τη φωτογραφία από τον υπέρηχο του μωρού σου και το επόμενο, οργανώνεις φωτογραφίες του ίδιου μωρού από τα σχολικά του χρόνια.

Τίποτα δεν σε προετοιμάζει για το γεγονός ότι το ένα λεπτό, πηγαίνεις το μωρό σου στον παιδίατρο για το πρώτο του τσεκ-απ, και το επόμενο, δίνεις τον αριθμό του τηλεφώνου του ως επείγουσα επαφή σου στα δικά σου έγγραφα υγείας.

Τίποτα δεν σε προετοιμάζει για το γεγονός ότι το ένα λεπτό παρακολουθείς το μωρό σου να μαθαίνει να περπατά και το επόμενο, το παρακολουθείς να βαδίζει πάνω στην σκηνή της αίθουσας εκδηλώσεων για να παραλάβει το πτυχίο του.

Όμως, αυτό για το οποίο κανείς και ΤΙΠΟΤΑ δεν μπορεί να σε προετοιμάσει είναι για το υπέρτατο γεγονός ότι ένα λεπτό, κοιτάζεις το μωρό σου και σκέφτεσαι ότι ποτέ δεν θα μπορούσες να το αγαπήσεις περισσότερο από ό, τι εκείνη τη στιγμή, και το επόμενο, κοιτάζεις τον έφηβο ή τον νεαρό ενήλικα ή ακόμα και τον μεσήλικα απέναντί σου και σκέφτεσαι πόσο υπέροχα λάθος έκανες τότε, γιατί ακριβώς εκείνο το λεπτό και τόσα πολλά επόμενα λεπτά, συνεχίζεις να το αγαπάς τόσο και περισσότερο…”

πηγή: Guilty Chocoholic Mama