Πάτρα: Σε σοβαρή κατάσταση έγκυος με κορωνοϊό – Χρειάζεται άμεσα καισαρική

Απίστευτη περιπέτεια για ετοιμόγεννη: Αρνήθηκαν να της κάνουν αναισθησία για καισαρική

Για ένα ακόμα δύσκολο περιστατικό ασθενούς με Covid-19 στην Πάτρα μίλησε σήμερα στο OPEN ο διευθυντής ΕΣΥ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου, έπειτα από την ενημέρωση ότι εκεί νοσηλεύεται ένα νεαρό άτομο ηλικίας 19 ετών με πνευμονική εμβολή. Ο λόγος για μια έγκυο γυναίκα, η οποία πιθανώς να χρειαστεί διασωλήνωση.

Ο κ. Παπαλεξάτος δήλωσε ότι «Νοσηλεύουμε εδώ και τρεις μέρες μια έγκυο 30 εβδομάδων από τη Ζάκυνθο, η οποία δυστυχώς, παρά τις προσπάθειές μας, είναι έτοιμη για καισαρική και πιθανότητα να διασωληνωθεί. Κάναμε μια απέλπιδα προσπάθεια χθες με μία μάσκα και φαίνεται ότι τα αποτελέσματα είναι καλύτερα. Έφτασε χθες σε οριακό σημείο και κάναμε μια τελευταία προσπάθεια. Και πρόσθεσε: «Πρέπει να κάνει άμεσα καισαρική, το παιδί πρέπει να μπει σε θερμοκοιτίδα άμεσα επειδή είναι πρόωρο».

Ο διευθυντής είπε ότι η κατάσταση στην κλινική COVID είναι οριακή και πρόκειται να ανοίξει και άλλη κλινική. «Έχουμε 22 κρεβάτια και 21 αρρώστους» είπε χαρακτηριστικά.  Αναφέρθηκε επίσης και στον 19χρονο που κόλλησε κορονοϊό και παρουσίασε πνευμονική εμβολή, ο οποίος ήταν ανεμβολίαστος.