Σε μία ευαίσθητη χρονική συγκυρία λόγω κορωνοϊού, η διατροφή στα παιδιά εντός και εκτός σχολείου παίζει πολύ σημαντικό ρόλο για τη σωματική τους ευρωστία.
Τόσο για μία ισορροπημένη διατροφή, αλλά και για ένα δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα, πολύτιμες συμβουλές προς τους γονείς έδωσε η διατροφολόγος Αναστασία Δουλγέρη.
Μιλώντας στην εκπομπή ΦλΕΡΤ, επεσήμανε την εξαιρετική σημασία της σωστής διατροφής στα παιδιά. Όπως ανέφερε, δεν συνιστώνται τα κορεσμένα και τρανς λιπαρά για τα παιδιά, ενώ πρότεινε να καταναλώνεται τουλάχιστον ένα βραστό αυγό, το οποίο δεν αυξάνει τη χοληστερόλη, σε αντίθεση με ένα τηγανητό.
Παράλληλα, πρόσθεσε ότι ιδιαίτερα ωφέλιμα για τα παιδιά είναι τα φρούτα, όπως μήλα και μπανάνες. «Μπορείτε μέσα στα φρούτα να στίβετε λίγο χυμό πορτοκάλι ή αν τους αρέσει, λίγη κανέλλα για περισσότερη γεύση», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ.Δουλγέρη.
Επίσης, υπογράμμισε ότι ένα ενισχυμένο ανοσοποιητικό θα τα βοηθήσει να αντεπεξέρχονται στις δραστηριότητές τους . Είπε, ακόμη ότι τα παιδιά «αντιγράφουν» τους γονείς και αν εκείνοι τρώνε ισορροπημένα και σωστά, τότε και τα παιδιά έχουν μία πιο ισορροπημένη διατροφή σε σχέση με το αντίστροφο.
Η διατροφολόγος συμβούλευσε μεταξύ άλλων τους γονείς να επιμένουν με τα «δύσκολα» παιδιά και να μην τα παρατούν, σε περίπτωση που «ξινίζουν», όταν το τραπέζι έχει λαχανικά, για παράδειγμα.
«Στην αρχή μπορεί να μην το φάνε, όμως με επιμονή και υπομονή, μπορούμε να τα καταφέρουμε», κατέληξε η κ.Δουλγέρη.