Αγαπημένη συνταγή γιατί στην τηγανητή πατάτα ποτέ κανένας δεν είπε όχι.
Μια εύκολη αλλά γουστόζικη συνταγή είναι αυτή που σας προτείνουμε σήμερα. Εϊναι φωλιές πατάτας με τυρί φέτα στο τηγάνι.
Όλο το μυστικό της συνταγής είναι το πώς θα φτιάξετε τις φωλιές.
Υλικά.
Τρεις έως τέσσερις μεγάλες πατάτες τριμμένες στον τρίφτη από το χοντρό πλέγμα
τυρί φέτα περίπου 300 γραμμάρια
λάδι για το τηγάνισμα
λίγο αλάτι
Εκτέλεση.
Τρίβετε σε ένα μεγάλο μπολ τις πατάτες καθαρισμένες και τις αλατίζετε
Βάζετε σε ένα βαθύ τηγάνι ή σε κατσαρολάκι ηλιέλαιο να ζεστάνει καλά και με μία τρυπητή κουτάλα βάζετε με το πηρούνι λίγο μείγμα πατάτας και το απλώνετε στην κουτάλα. Το τοποθετείτε στην επιφάνεια του λαδιού και όταν στερεοποιηθεί σαν κρούστα βυθίζετε την κουτάλα στο λάδι για να ψηθεί απ όλες τις μεριές.
Βγάζετε τη φωλίτσα σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξει και ρίχνετε μέσα της τις τριμμένες μπουκίτσες το τυρί φέτα.
Αν θέλετε μπορείτε να να βάλετε από πάνω ένα τηγανιτό αβγό.
Συνοδεύεται με ντοματίνια και baby σπανάκι.
Καλή σας απόλαυση.