Υπέροχα, νηστίσιμα, πεντανόστιμα γιουβαρλάκια από ρεβύθια.
Μπορεί να έχει γίνει ένας χαμός τελευταία με τα ρεβύθια αλλά αυτό δεν μας πτοεί. Μας αρέσουν και θα συνεχίσουμε να τα απολαμβάνουμε σε κάθε ευκαιρία.
Για να φτιάξετε αυτά τα υπέροχα γιουβαρλάκια θα χρειαστείτε ρεβύθια, ρύζι γλασέ, κρεμμύδι, σκόρδο, λιναρόσπορο, βρώμη, αλεύρι ολικής άλεσης, άνηθο, ταχίνι, λεμόνι και ζωμό λαχανικών. Η συνταγή μπορεί να ακούγεται πολύπλοκη αλλά δεν είναι και το αποτέλεσμα θα σε εκπλήξει ευχάριστα.
Η συνταγή για τα νηστίσιμα γιουβαρλάκια:
Ένα υπέροχο, comfort φαγητό που θα λατρέψεις είτε νηστεύεις είτε όχι.
Υλικά:
για τα γιουβαρλάκια
250 γρ. ρεβύθια
100 γρ. ρύζι γλασέ
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κύβο λαχανικών
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. λιναρόσπορο αλεσμένο
3 κ.σ. αλεύρι βρώμης
70 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
5 κ.σ. άνηθο
αλάτι, πιπέρι
για τον ζωμό:
2 λίτρα νερό
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κύβο λαχανικών
αλάτι, πιπέρι, κύμινο
για το αυγολέμονο:
1 κ.σ. ταχίνι
χυμό από 2 λεμόνια
ζωμό από το φαγητό
Εκτέλεση:
Ξεκινάμε μουλιάζοντας τα ρεβύθια για ένα ολόκληρο βράδυ. Τα στραγγίζουμε και τα αλέθουμε στο μπλέντερ.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε μπολ και αφού χτυπήσουμε στο μούλτι το κρεμμύδι και το σκόρδο τα μεταφέρουμε και αυτά στο μπολ. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι να ενωθούν και γίνουν ένα μείγμα. Φτιάχνουμε μικρά κεφτεδάκια και τα αλευρώνουμε.
Σε μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, τον κύβο λαχανικών και μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε μέσα τα γιουβαρλάκια. Τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου 1 ώρα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
Προσθέτουμε, κύμινο, αλάτι και πιπέρι. Αν στο τέλος του μαγειρέματος θέλετε τον ζωμό σας πιο πηχτό μπορείτε να προσθέσετε λίγο αλεύρι ή corn flour αφού πρώτα το ανακατέψετε με λίγο από τον ζωμό σε ένα μπολάκι. Θα δειτε ότι ο ζωμός σας θα πήξει.
Για το “αυγολέμονο” ανακατεύετε σε ένα μπολ το ταχίνι με τον χυμό λεμονιού και προσθέτετε και λίγο ζεστό ζωμό από τη σούπα.
Ρίχνετε το μείγμα στην κατσαρόλα και την κουνάτε κυκλικά για να πάει παντού.
Τα γιουβαρλάκια σας είναι έτοιμα.
Δείτε εδώ το βίντεο της συνταγής
Πηγή: https://mrssoupe.com