Το Μουσικό Σχολείο της Αθήνας κέρδισε το χρυσό στην 11η Ολυμπιάδα Χορωδιών!

Το Μουσικό Σχολείο της Αθήνας κέρδισε το χρυσό στην 11η Ολυμπιάδα Χορωδιών!

Η καλή είδηση της ημέρας  έρχεται από το Μουσικό Σχολείο της Αθήνας που κέρδισε το χρυσό μετάλλιο και την πρωτιά στην 11η Ολυμπιάδα Χορωδιών η οποία πραγματοποιήθηκε φέτος στο Βέλγιο με συμμετοχή 300 χορωδιών από όλο τον κόσμο.

Την βραβευμένη χορωδία διευθύνει ο μαέστρος και Υποδιευθυντής του Μουσικού Σχολείου Αθηνών κ. Νίκος Πρίγκας.

«Και μόνο η συμμετοχή της χορωδίας μας εκεί, ήταν τεράστια υπόθεση, το δε βραβείο ξεπέρασε τις προσδοκίες μας γιατί δεν πρόκειται για σχολικό διαγωνισμό. Εκεί συμμετέχουν επαγγελματικές χορωδίες και το σχολείο μας ήταν το πρώτο σχολείο που επιλέχθηκε διεθνώς να συμμετάσχει» δήλωσε o διευθυντής του Αντώνης Καπετανάκης στο tvxs.

Το Μουσικό Σχολείο της Αθήνας κέρδισε το χρυσό στην 11η Ολυμπιάδα Χορωδιών!

Ας γνωρίσουμε την Παιδική Χορωδία του Μουσικού Σχολείου Αθήνας

Η Παιδική Χορωδία του Μουσικού Σχολείου Αθήνας κέρδισε το εισιτήριο συμμετοχής στη διεθνή διοργάνωση, κατακτώντας Χρυσό Μετάλλιο στον 3ο Διεθνή Διαγωνισμό και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας το 2019. Από τη σύστασή της το 2018, η χορωδία, η οποία αποτελείται από 35 κορίτσια, ηλικίας 15 – 17 ετών, έχει πραγματοποιήσει σημαντικές εμφανίσεις, όπως αυτές στην Εθνική Λυρική Σκηνή, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης κ.α. Με μόνο κίνητρο την αγάπη για τη μουσική, προετοιμάστηκαν με αφοσίωση για την Ολυμπιάδα κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες λόγω της πανδημίας.

Διαβάστε επίσης:

Συγκεντρώνουμε και χαρίζουμε βιβλία στα παιδιά της Ογκολογικής Μονάδας “Ελπίδα”!

Τέλεια βόλτα! Δωρεάν η είσοδος σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους την Κυριακή (7/11)

3 δωρεάν εφαρμογές που χρειάζεσαι τώρα στο κινητό σου αν είσαι γονιός