16 μαθητές από χωριό του Αλιβερίου αδυνατούν να πάνε σχολείο …λόγω ΚΤΕΛ – Τι ζητούν οι γονείς από τη Νίκη Κεραμέως

Οι μαθητές φέτος θα φοιτήσουν σε ένα σύγχρονο και δημιουργικό δημόσιο σχολείο με πολλές καινοτομίες

Μπορεί τα σχολεία να ξεκίνησαν αλλά δυστυχώς 16 μαθητές Δημοτικού από το χωριό Άγιος Ιωάννης, μένουν εκτός μαθημάτων καθώς το χωριό τους είναι απομονωμένο με αποτέλεσμα να μην υπάρχει καμία σύνδεση με το ΚΤΕΛ της γραμμής.

Λίγο πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ο Δήμος Κύμης προχώρησε σε συγχώνευση σχολείων χωρίς όμως να προβλέψει την μεταφορά των μαθητών από και προς τα σπίτια τους.

Τι καταγγέλουν οι γονείς

Πριν από λίγες ημέρες οι γονείς έστειλαν επιστολή προς την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως και τους βουλευτές της Εύβοιας, όπου τους περιέγραψαν πολλά από τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η συγκεκριμένη απόφαση.

Όπως αναφέρει στο protothema.gr ένας από τους γονείς των παιδιών το πρόβλημα πρέπει να λυθεί άμεσα αν θέλουμε να μιλάμε για ισότιμη δημόσια παιδεία :

«Στις 20/8/2021 από το ΦΕΚ που βγήκε στην δημοσιότητα μάθαμε ότι γίνεται συγχώνευση του δημοτικού σχολείου Άγιου Ιωάννη του δήμου Κύμης – Αλιβερίου (που έχει 16 μαθητές) με το σχολείο του Άγιου Λουκά στην έδρα του Άγιου Λουκά.

Στις 3/9/2021 ο Διευθυντής του δημοτικού σχολειού Άγιου Λουκά έστειλε λίστα με τους μαθητές που πρέπει να μεταφερθούν από γειτονικές κοινότητες στην Περιφέρεια που έχει και την ευθύνη για την μεταφορά των μαθητών. Μέχρι στιγμής δεν έχει ενημερωθεί κανένας γονέας για το τι γίνεται με την μεταφορά.

Στις 28/9/2021 πήγαμε τρεις γονείς και ένας δημοτικός σύμβουλος στην Περιφέρεια και συναντήσαμε τον Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας προκειμένου να μας δώσει μια λύση. Μας εξήγησε ότι για να δημιουργηθεί αυτή την στιγμή ένα δρομολόγιο των ΚΤΕΛ που θα εξυπηρετεί τα παιδιά μας είναι μια χρονοβόρα διαδικασία η οποία στο τέλος μπορεί και να μην εγκριθεί.

Από την άλλη ζητούν από άνεργους γονείς και μεροκαματιάρηδες να τα μεταφέρουμε εμείς με δικά μας μέσα. Για τον λόγο αυτό λένε πως μας επιδοτούν με 0,35ευρώ ανά χιλιόμετρο όταν η απόσταση που αγγίζει τα 4 χιλιόμετρα ισοδυναμεί με 1,22 ευρώ την ημέρα για κάθε οικογένεια.

Οι γονείς των παιδιών του Άγιου Ιωάννη δεν μπορούμε να μεταφέρουμε τα παιδιά μας στον Άγιο Λουκά, λόγω αλλαγής στον οικογενειακό προγραμματισμό, υπάρχουν γονείς που δουλεύουν και οι δυο, υπάρχουν παιδιά που τα μεγαλώνουν ο πάππους και η γιαγιά και οι γονείς δουλεύουν Αθήνα, υπάρχουν γονείς που δεν έχουν όχημα. Τα θέματα είναι πολλά και πρέπει να λυθούν τώρα».

Διαβάστε επίσης:

Με άγγιξε, με ξέντυσε… Θυμάμαι τα πάντα”: Τραγουδίστρια αποκάλυψε την παρενόχληση που υπέστη στα 6 της χρόνια

«Χαζό είσαι παιδί μου;»: Γονείς, να γιατί δεν πρέπει να βάζετε ταμπέλες στα παιδιά σας

Θλίψη στη Λαμία: 8χρονος μαθητής “έφυγε” αιφνίδια – Οι μοιραίες ενοχλήσεις

Κερδίστε 10 διπλές προσκλήσεις για την παιδική ταινία animation «Πού να Βρίσκεται η Άννα Φρανκ» στο Κιν/γραφο ΙΝΤΕΑΛ (4/10)