5 παγωτά με 3 υλικά γιατί η… ευτυχία δεν θέλει κόπο!

Οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν και δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα δροσερό σπιτικό παγωτό που θα μας γλυκάνει αλλά και θα μας σβήσει τη δίψα. Αν τα παιδιά, σας ζητούν να φτιάξετε παγωτό και εσείς διστάζετε θεωρώντας το ότι είναι μια μπελαλίδικη διαδικασία μάλλον ήρθε η στιγμή να αλλάξετε γνώμη καθώς εμείς εδώ στο Infokids.gr συγκεντρώσαμε και σας προτείνουμε 5 υπέροχες και άκρως γευστικές συνταγές για σπιτικό παγωτό που θα γίνει εύκολα και γρήγορα με μόλις 3 υλικά!

Παγωτό Nutella

Υλικά:

1 1/2 φλιτζάνι γάλα

1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης

3/4 φλ. τσαγιού Nutella

Εκτέλεση:

Σε ένα μπλέντερ, βάζετε όλα τα υλικά και τα χτυπάτε για 20 δευτερόλεπτα για να αναμειχθούν. Τοποθετείτε τη γρανίτα  στα ειδικά καλούπια για γρανίτα και καταψύξτε ή αν δεν έχετε, σε μεταλλικό σκεύος στην κατάψυξη για να να σερβίρετε μόλις παγώσει σε μπολάκια.

Παγωτό Κρέμα Μπισκότα

Υλικά:

500 γρ. κρέμα γάλακτος

1 κουτί γάλα ζαχαρούχο

200 γρ. από τα μπισκότα που σας αρέσουν, χοντροκομμένα

Εκτέλεση 

Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος μέχρι να σφίξει. Προσθέτετε το γάλα και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ομοιογενοποιηθούν τα υλικά. Ρίχνετε το μείγμα σε μπολ, σκεπάζετε με μεμβράνη και το αφήνετε στην κατάψυξη 4 ώρες. Το βγάζετε και το ξαναχτυπάτε άλλη μια φορά. Το μεταφέρετε και πάλι στο δοχείο φύλαξης, ρίχνοντάς το σε 3 δόσεις, ώστε να πασπαλίσετε ενδιάμεσα με το χοντροκομμένο μπισκότο. Ξαναβάζετε στην κατάψυξη για άλλες 4 ώρες.

Παγωτό Καρπούζι

Υλικά:

½ κιλό καρπούζι (χωρίς κουκούτσια)

4 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού

4 κουτ. σούπας ζάχαρη

Εκτέλεση:

Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα χτυπάμε πολύ καλά.  Περνάμε το υγρό από πολύ λεπτή σίτα και στη συνέχεια το βάζουμε στο ειδικό δοχείο για παγωτό. Μεταφέρουμε στην κατάψυξη για 5 ώρες περίπου. Για να σερβίρουμε, βρέχουμε με ζεστό νερό τη βάση της φόρμας για μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να ξεκολλήσει το παγωτό.

Παγωτό Βανίλια

Υλικά:

2 κούπες παγωμένη κρέμα γάλακτος χτυπημένη

1 συσκευασία ζαχαρούχο γάλα

1 βανίλια

Εκτέλεση:

Ανακατέψτε την κρέμα γάλακτος (που έχετε σε μορφή σαντιγί) με το ζαχαρούχο γάλα. Προσθέστε τη βανίλια.Χτυπήστε καλά και τοποθετήστε το μπολ στην κατάψυξη για περίπου 3 ώρες. Μετά βγάλτε το από την κατάψυξη και με το μίξερ ανακατέψτε καλά ξανά και τοποθετήστε πάλι στην κατάψυξη. Ακολουθήστε αυτή τη διαδικασία ακόμη δύο φορές και έπειτα αφήστε το παγωτό για 4 ώρες στο ψυγείο. Είναι έτοιμο για κατανάλωση.

Παγωτό φυστικοβούτυρο μπανάνα

Υλικά:

4 ώριμες μπανάνες

4 κουταλιές φυστικοβούτυρο

Εκτέλεση:

Κόβουμε τις μπανάνες σε ροδέλες και τις αφήνουμε στην κατάψυξη για 2 ώρες περίπου μέχρι να παγώσουν καλά. Στην συνέχεια τοποθετούμε τα παγωμένα κομμάτια μπανάνας σε ένα μπλέντερ και τα πολτοποιούμε πολύ καλά. Κατόπιν προσθέτουμε το φυστικοβούτυρο και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Το τοποθετούμε στην κατάψυξη και μετά από 3 ώρες το σερβίρουμε.