5 πράγματα που πρέπει κάθε κορίτσι να ξέρει μέχρι να γίνει 10 ετών

Η ηλικία των 10 ετών είναι κρίσιμη για κάθε άνθρωπο, ειδικά για τα κορίτσια. Μπορεί να μην έχει να κάνει με πολύ σοβαρές αποφάσεις, όπως επαγγελματικό μέλλον ή πανεπιστημιακή σταδιοδρομία, αλλά αποτελεί την απαρχή της εφηβείας και των αλλαγών σε σώμα και ψυχολογία.

Υπάρχουν, λοιπόν, ορισμένα πράγματα που κάθε μητέρα θα ήθελε η κόρη της να ξέρει πριν γίνει 10 ετών:

Ακολούθησε την καρδιά σου

Μπορεί το ένστικτό σου να μην σε βγάλει πάντα στο σωστό δρόμο, αλλά πρέπει να το ακολουθείς. Έτσι θα μάθεις!

Είσαι και έξυπνη και όμορφη

Τώρα μπορεί να νιώθεις πολύ μπερδεμένη, αλλά δεν χρειάζεται να ανήκεις σε κάποια «ομάδα» επειδή ανήκουν οι φίλοι σου ή επειδή σου λένε να είσαι κάτι συγκεκριμένο. Έχεις τον δικό σου χαρακτήρα, τα δικά σου ενδιαφέροντα και μπορείς να κάνεις παρέα με πολλά παιδιά ή να ασχολείσαι με περισσότερα από ένα πράγματα. Είσαι όμορφη και έξυπνη, έτσι ακριβώς όπως είσαι.

Να είσαι ευγενική

Είναι κάτι που ακούς πολύ συχνά, αλλά ποτέ δεν πρέπει να ξεχνάς. Δεν είναι πάντα εύκολο και πολλές φορές μπορεί η ευγένεια και η καλοσύνη να είναι το αντίθετο από όσα κάνουν οι άλλοι, αλλά εσύ δεν πρέπει να παρακούς το ένστικτό σου, ούτε να κάνεις στους άλλους όσα δεν θα ήθελες εσύ να υποστείς.

Μην κρύβεις όσα αγαπάς

Δεν χρειάζεται να σου αρέσουν όσα αρέσουν και στους άλλους και δεν πρέπει να κρύβεις όσα αγαπάς. Αν κάποιος σε κοροϊδεύει για εκείνα που επιλέγεις και για εκείνα που θέλεις να κάνεις, τότε δεν είναι αληθινός σου φίλος. Υπερασπίσου τη γνώμη σου και τα ενδιαφέροντά σου και λάβε υπ’ όψιν σου την άποψη εκείνων που πραγματικά αγαπάς και σε αγαπούν – χωρίς φυσικά να προσβάλλεις κανέναν άλλο.

Οι γονείς και οι δάσκαλοι δεν είναι τόσο βαρετοί

Μπορεί να νομίζεις ότι το μόνο που θέλουν να κάνουν είναι να σε διορθώνουν, αλλά αν τους ακούσεις πραγματικά και με προσοχή, θα καταλάβεις ότι λένε πολύ σημαντικά πράγματα. Μην ξεχνάς ότι υπήρξαν και εκείνοι κάποτε παιδιά, έχουν περάσει από αυτό το στάδιο και ίσως ξέρουν κάτι περισσότερο από εσένα…