“Ναι” σε αναμνηστική δόση για τον εμβολιασμό για τους άνω των 12 ετών – Πράσινο φως για Μοderna σε παιδιά 6-11 ετών

Ευρ. Οργανισμός Φαρμάκων: “Ναι” σε αναμνηστική δόση για τον εμβολιασμό για τους άνω των 12 ετών

Την έγκριση της χορήγησης αναμνηστικής δόσης για τους άνω των 12 ετών, με το εμβόλιο της Pfizer συνιστά ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ).

Σε δήλωσή της, η Ευρωπαία επίτροπος Υγείας Στέλλα Κυριακίδου ανέφερε ότι τα εμβόλια προστατεύουν ανθρώπους κάθε ηλικίας από τις πιο σοβαρές επιπτώσεις της COVID-19.

Η σύσταση του EMA για έγκριση της χορήγησης αναμνηστικής δόσης με το εμβόλιο των BioNTech/Pfizer σε εφήβους ηλικίας από 12 ετών και άνω θα υποστηρίξει τις εκστρατείες εμβολιασμού στα κράτη μέλη, πρόσθεσε η ίδια.

Σύμφωνα με τον οργανισμό, κάθε χώρα πρέπει να αποφασίζει για το εάν και το πότε θα προσφέρει αναμνηστικές δόσεις στους ανηλίκους λαμβάνοντας υπόψη παράγοντες όπως η εξάπλωση και τη βαρύτητα της νόσου σε νεαρά άτομα καθώς και οι πιθανές παρενέργειες.

Πράσινο φως για Μοderna σε παιδιά 6-11 ετών

Το εμβόλιο της Moderna είχε ήδη εγκριθεί για τις ηλικίες 12 ετών και άνω και πλέον ο ΕΜΑ δίνει πράσινο φως και για τις ηλικίες 6-11. Στις ΗΠΑ, το εμβόλιο έχει εγκριθεί μέχρι στιγμής μόνο για τους ενήλικες. Λόγω του μικρότερου σωματικού βάρους των παιδιών, το παιδιατρικό εμβόλιο της Moderna περιέχει 50 αντί για 100 μικρογραμμάρια mRNA.

Διαβάστε επίσης:

«Δεν θέλω να πεθάνω»: Ραγίζει καρδιές το κλάμα ενός παιδιού μέσα από το καταφύγιο (video)

Λευκά λουλούδια στο σπίτι που κάηκαν η μητέρα τα 2 αδερφάκια αγκαλιασμένα -Τραγική φιγούρα ο μπαμπάς

Σημαντική ανακοίνωση Πλεύρη για την λειτουργία του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης