Καλα νέα για τους μαθητές: Ανοίγουν τα φροντιστήρια και τα κέντρα ξένων γλωσσών

Επανέναρξη από την Δευτέρα 14 Ιουνίου των φροντιστηρίων και των κέντρων ξένων γλωσσών για όλους τους μαθητές με φυσική παρουσία ανακοίνωσε το Υπουργείο Ανάπτυξης.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση για τη λειτουργία των φροντιστηρίων θα τηρηθούν όλοι οι υφιστάμενοι κανόνες προστασίας ενώ παράλληλα θα είναι υποχρεωτική η χρήση rapid–test ή self–test μία φορά εβδομαδιαίως για όλους τους συμμετέχοντες (εκπαιδευτικούς και μαθητές).

Υπενθυμίζεται ότι υπήρχε έντονη πίεση από γονείς και μαθητές της φετινής Β Λυκείου που του χρόνου θα δώσουν Πανελλήνιες για την επιστροφή στη δια ζώσης διδασκαλία καθώς πλησιάζει η στιγμή των θερινών μαθημάτων προετοιμασίας.

Όπως δήλωσε στο Ιnfokids.gr ο 17χρονος Β.Κ., μαθητής της Β Λυκείου στο Περιστέρι, “Φέτος το μεγαλύτερος μέρος της σχολικής ύλης το καλύψαμε με τηλεκπαίδευση. Έχουμε κουραστεί να είμαστε διαρκώς πάνω από μια οθόνη. Θέλουμε να επιστρέψουμε στη δια ζώσης διδασκαλία στα φροντιστήρια όπως ακριβώς συνέβη και με το σχολείο. Αφού κάνουμε self test ποιο είναι το πρόβλημα να μην πηγαίνουμε φροντιστήριο;”

Να υπενθυμίσουμε ότι μέχρι τώρα προβλεπόταν η δια ζώσης λειτουργία μόνο για τους μαθητές της Γ Λυκείου αλλά και των μαθητών σε κέντρα ξένων γλωσσών που είναι σε διαδικασία να δώσουν εξετάσεις για πτυχίο.