Πότε ξεκινούν οι εμβολιασμοί παιδιών για τον κορωνοϊό από τους παιδιάτρους;

Πότε ξεκινούν οι εμβολιασμοί παιδιών για τον κορωνοϊό από τους παιδιάτρους;

Πριν λίγες μέρες η κυβέρνηση έδωσε το “πράσινο φως” στον εμβολιασμό των παιδιών 12 ετών και άνω κατά του κορωνοϊού και από τους παιδιάτρους στο ιατρείο τους.

Μάλιστα, όπως τόνισε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, το άνοιγμα στους παιδιάτρους γίνεται καθώς μπορούν να διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο  στο να εξηγήσουν επιστημονικά σε γονείς και παιδιά γιατί είναι απαραίτητος και ασφαλής ο εμβολιασμός.

Εξαδάκτυλος για εμβόλιο στον παιδίατρο: Το κόστος βαραίνει το κράτος όχι τους γονείς

Όπως έχει διευκρινιστεί δια στόματος του προέδρου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, το οικονομικό βάρος για το εμβόλιο των παιδιών δεν βαραίνει τους γονείς, οι παιδίατροι, ωστόσο, θα αμείβονται από το κράτος. Η αμοιβή των παιδιάτρων θα είναι 20 ευρώ ανά εμβολιασμό και θα γίνεται από τον ΕΟΠΥΥ, δεν θα επιβαρύνονται οι γονείς.

Ο πρώτος εμβολιασμός σε παιδιατρείο θα γίνει αρχές Οκτωβρίου

Ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους στην χθεσινή ενημέρωση για την πορεία των εμβολιασμών στη χώρα μας ερωτηθείς για το πότε θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί παιδιών άνω των 12 στα παιδιατρεία απάντησε ότι “Έχω πει ότι τέλος Σεπτεμβρίου, αρχές Οκτωβρίου, το πρώτο δεκαήμερο, θα έχουμε τους πρώτους εμβολιασμούς.

Κινούμαστε σε αυτό το χρονοδιάγραμμα. Εντός της εβδομάδας θα βγει πρόσκληση από τους παιδιάτρους, έτσι ώστε να απευθυνθούν στις αντίστοιχες ΥΠΕ που είναι τα ιατρεία τους για να υπογραφούν συμβάσεις.

Επιχειρησιακά και εφοδιαστικά είμαστε έτοιμοι. Εκκρεμεί μια νομοθετική διάταξη στην Βουλή η οποία θα εισαχθεί, θα ψηφιστεί και η οποία θα διευκρινίζει το θέμα της αμοιβής, γιατί έχουμε δυο εμβολιασμούς, από την στιγμή που μιλάμε για Pfizer, για ολοκλήρωση του εμβολιασμού.

Και ο πρώτος εμβολιασμός πιστεύω ότι θα γίνει το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου, όπως έχουμε ευθύς εξ αρχής ανακοινώσει.”

Διαβάστε επίσης:

Πανικός στη Θεσ/νικη: Νήπιο βρέθηκε να τριγυρνά μόνο του στο δρόμο- Συνελήφθη η νηπιαγωγός

“Το παιδί μου είναι δυόμιση μηνών, ζυγιζει 3.510 κιλά και ξεκινάει χημειοθεραπειες. Καρκινοδράκε ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ!”

Μάνα έβαλε το 5χρονο παιδί της να τρέχει στους 40 βαθμούς επειδή δεν «πρόσεχε» στην τάξη!