Πρασοκεφτεδάκια

Σήμερα το μεσημέρι μαζί με το φαγητό θα σερβίρουμε και νόστιμα πρασοκεφτεδάκια για να κάνουμε τα παιδιά να αγαπήσουν τα λαχανικά. Ξέρετε πόσο θρεπτικό είναι το πράσο; Χάρη στην περιεκτικότητά του σε σίδηρο μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση της αναιμίας.

Τα πράσα αποτελούν πλούσια πηγή βιταμινών και ανόργανων συστατικών που είναι απαραίτητα για την υγεία μας. Ο φυλλώδης μίσχος τους περιέχει αρκετές ζωτικής σημασίας βιταμίνες όπως πυριδοξίνη, φολικό οξύ, νιασίνη, ριβοφλαβίνη και θειαμίνη, σε υγιείς αναλογίες. 100 γρ. φρέσκα στελέχη παρέχουν 64 mg φυλλικού οξέος που είναι ουσιώδες για τη σύνθεση του DNA και την κυτταρική διαίρεση.

Υλικά

6 μεγάλα πράσα, σε ροδέλες (το λευκό μέρος)
4 κ.σ. ελαιόλαδο
3 πατάτες, βρασμένες, καθαρισμένες και λιωμένες με το πιρούνι
2 αυγά
1 φλ. κεφαλοτύρι, τριμμένο
2 κ.σ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/2 κ.γ. κόλιαντρο, σπασμένο
1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα με λίγο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, να φτάνει μέχρι τη μέση τους, ρίχνουμε τα πράσα.Μόλις μαλακώσουν και το νερό τους εξατμιστεί, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τα σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσουν.

Μόλις κρυώσουν, τα ρίχνουμε σε ένα μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.Αφήνουμε το μείγμα μισή ώρα στο ψυγείο να δέσει.Πλάθουμε σε κεφτεδάκια, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν. Αφήνουμε τα κεφτεδάκια σε χαρτί κουζίνας να απορροφηθεί το περιττό λάδι και σερβίρουμε.

Διαβάστε επίσης:

Κοτόπουλο με λαχανικά και πιλάφι φούρνου

Χταπόδι γιουβέτσι

Πατάτες με γαλοπούλα και κρεμμύδια