Πατάτες με γαλοπούλα και κρεμμύδια

Ας αποτοξινωθούμε οικογενειακώς από την κρεατοφαγία κι ας φάμε σήμερα κάτι light και καθόλου μπελαλίδικο. Μπορεί κάλλιστα να σερβιριστεί και ως συνοδευτικό για κρέας που περίσσεψε.

Υλικά:

600 γρ. πατάτες
2 κρεμμύδια κόκκινα, μέτρια
12 λεπτές φέτες γαλοπούλα, κομμένες στη μέση
6 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε λεπτές ροδέλες, τις πλένουμε σε άφθονο νερό και τις στεγνώνουμε.

Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια, τα πλένουμε και τα κόβουμε σε ροδέλες ίδιου πάχους με τις πατάτες.Σε ένα μπολ βάζουμε τις πατάτες με το μισό λάδι, τις ανακατεύουμε να πάει παντού και τις αλατοπιπερώνουμε.

Σε ένα πυρίμαχο σκεύος απλώνουμε σε σειρές εναλλάξ τις πατάτες, τα κρεμμύδια και το ζαμπόν. Aλατοπιπερώνουμε και πάλι και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Καλύπτουμε το σκεύος με αλουμινόχαρτο και το βάζουμε στον φούρνο για 20 λεπτά. Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 210°C, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για ακόμη 30 λεπτά.

Διαβάστε επίσης:

Λεμονάτο κοτόπουλο με δεντρολίβανο

Ζυμαρικά με μανιτάρια και χωριάτικο λουκάνικο

Φτερούγες κοτόπουλου με σάλτσα μπάρμπεκιου