Τα Σαββατοκύριακα είναι για χαλάρωση, παιχνίδι και καλό φαγητό στο σπίτι. Κι αν υπάρχει ένα πιάτο που ενώνει μικρούς και μεγάλους, αυτό είναι τα ζυμαρικά. Εύκολα, χορταστικά και πάντα ευπροσάρμοστα, τα μακαρόνια μπορούν να πάρουν άπειρες μορφές — από comfort πιάτα μέχρι πιο “πειραγμένες” εκδοχές.
Σου προτείνουμε 3 δοκιμασμένες συνταγές που γίνονται γρήγορα, μυρίζουν «σπιτικό» και θα κάνουν όλη την οικογένεια να ζητάει… επανάληψη!
3 συνταγές με ζυμαρικά για το Σαββατοκύριακο
1. Μακαρόνια με σάλτσα ντομάτας και λαχανικά φούρνου
Η πιο εύκολη και γευστική λύση για ένα μεσημεριανό χωρίς κρέας.
Υλικά για 4 άτομα:
- 500 γρ. σπαγγέτι ή πέννες
- 2 κολοκυθάκια σε φέτες
- 1 μελιτζάνα σε κύβους
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 2 ντομάτες ώριμες ή 1 κονσέρβα ψιλοκομμένη ντομάτα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- Ρίγανη, βασιλικό ή θυμάρι
- Τριμμένο τυρί για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
- Ψήστε τα λαχανικά στον φούρνο με λίγο ελαιόλαδο και αλάτι για 20-25 λεπτά.
- Στο μεταξύ, βράστε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες.
- Ανακατέψτε τα ζυμαρικά με τα ψητά λαχανικά και τη σάλτσα ντομάτας.
- Σερβίρετε με φρέσκο βασιλικό και λίγο τριμμένο τυρί.
Tip: Μπορείτε να προσθέσετε λίγη φέτα για πιο «ελληνική» εκδοχή.

2. Πέννες με κρέμα γιαουρτιού και κοτόπουλο
Μια ελαφριά αλλά πλούσια σε γεύση επιλογή, που αγαπούν τα παιδιά.
Υλικά:
- 400 γρ. πέννες
- 2 φιλέτα κοτόπουλου σε κύβους
- 1 μικρό κρεμμύδι
- 1 φλιτζ. στραγγιστό γιαούρτι
- ½ φλιτζ. γάλα
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση:
- Σοτάρετε το κοτόπουλο με το κρεμμύδι και λίγο λάδι μέχρι να ροδίσει.
- Σε χαμηλή φωτιά, προσθέστε το γιαούρτι, το γάλα και το μοσχοκάρυδο.
- Ανακατέψτε μέχρι να δέσει η σάλτσα (χωρίς να βράσει πολύ το γιαούρτι).
- Ρίξτε μέσα τις πέννες και ανακατέψτε απαλά.
Tip: Μπορείτε να προσθέσετε λίγο αρακά ή σπανάκι για πιο “πράσινη” εκδοχή.

3. Φαρφάλες με σπανάκι και ανθότυρο
Ένα πιάτο γεμάτο βιταμίνες, χρώμα και νοστιμιά – ακόμη και για τα παιδιά που δεν αγαπούν το σπανάκι.
Υλικά:
- 400 γρ. φαρφάλες ή φουσίλι
- 300 γρ. φρέσκο σπανάκι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 200 γρ. ανθότυρο ή ρικότα
- Πιπέρι, μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση:
- Σοτάρετε το σπανάκι με το σκόρδο και το λάδι μέχρι να μαραθεί.
- Βράστε τα ζυμαρικά και ρίξτε τα στο τηγάνι με το σπανάκι.
- Προσθέστε το ανθότυρο και λίγο πιπέρι.
- Ανακατέψτε μέχρι να γίνει μια κρεμώδης, απαλή σάλτσα.
Tip: Είναι τέλειο και για ταπεράκι στο σχολείο τη Δευτέρα!

