Το μεγαλείο της μητρότητας: Έδωσε το νεφρό της για να σώσει τον γιο της

Η θυσία και η αγάπη της μάνας: Έδωσε το νεφρό της για να σώσει τον γιο της

Το μεγαλείο της μάνας που θα κάνει το παν για να σώσει τη ζωή τους παιδιού της επιβεβαιώθηκε για ακόμη μια φορά στο πρόσωπο μιας 52χρονης από την Πάτρα που χωρίς δεύτερη σκέψη έδωσε το νεφρό της για να σώσει τον 27χρονο γιο της.

H 52χρονη μητέρα έκανε δώρο ζωής στον 27χρονο γιο της

Την Δευτέρα 31/01/2022, πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών μεταμόσχευση νεφρού από ζώντα δότη. Συγκεκριμένα, η μητέρα ηλικίας 52 ετών, δώρισε τον ένα της νεφρό στον γιo της ηλικίας 27 ετών, ο οποίος έπασχε από τελικού σταδίου νεφρική ανεπάρκεια και υποβαλλόταν σε αιμοκάθαρση.

Όπως αναφέρει με ανακοίνωση ο αναπληρωτής Διοικητής του Νοσοκομείου Δημήτρης Μπάκος, πρόκειται για την εκ νέου έναρξη του προγράμματος μεταμοσχεύσεων νεφρού από ζώντες δότες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών. Την μεταμόσχευση πραγματοποίησε ο κ. Καρύδης Νικόλαος, Επικ. Καθηγητής Χειρουργικής-Μεταμοσχεύσεων Συμπαγών Οργάνων, ο οποίος έχει εργαστεί σε μεγάλο μεταμοσχευτικό κέντρο του Λονδίνου, χρησιμοποιώντας την πιο σύγχρονη χειρουργική τεχνική (λαπαροσκοπική αφαίρεση του νεφρού από την δότρια).Η μετεγχειρητική πορεία του ασθενούς εξελίσσεται ικανοποιητικά.

Η συγκινητική προσφορά της μάνας στον γιο

Δεν μπορεί να κρύψει τη συγκίνησή της η μητέρα Μαρία Χούγια Την ημέρα των γενεθλίων του γιου της, Κωνσταντίνου, στις 31 Ιανουαρίου του έκανε δώρο το ένα της νεφρό. Λίγες ώρες πριν πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο, μίλησε αποκλειστικά στο Live News για το δώρο ζωής που έκανες στο γιο της. Εδώ και 10 χρόνια, ο Κωνσταντίνος έκανε αιμοκάθαρση μέχρι που η κατάσταση της υγείας του χειροτέρεψε και κρίθηκε αναγκαία η μεταμόσχευση. Η Μαρία Χούγια που έδωσε ζωή για δεύτερη φορά στο παιδί της, στέλνει μήνυμα υπέρ των μεταμοσχεύσεων, ενώ όποιος επιθυμεί περισσότερες πληροφορίες, μπορεί να απευθυνθεί στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Διαβάστε επίσης:

Συγκλονίζει η Νένα Χρονοπούλου: «Έχω δει σημάδια στο παιδί μου, όταν πήγαινε σε κέντρο. Έκανε 5 χρόνια να συνέλθει»

«Περήφανο παράστημα, θάρρος γνώμης, ευγένεια, φιλομάθεια» – Το συγκινητικό αντίο συμμαθητών του 19χρονου Άλκη

Θλίψη: Δεν τα κατάφερε ο «Σωτήρης», το φαλαινάκι που είχε βγει στα ρηχά του Αλίμου

Θρήνος στην Αλεξανδρούπολη: “‘Εσβησε” η 36χρονη Πόπη λίγα 24ωρα μετά τη γέννα του πρώτου της παιδιού