Οι καθηγητές στις Σέρρες ξεσπούν: «Κλείστε τα σχολεία για να διακοπεί η διασπορά του ιού. Έχουμε 27 μαθητές στην τάξη»

Οι Σέρρες από χθες βρίσκονται σε καθεστώς τοπικού lockdown σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η διασπορά του ιού και να μπει ένα “φρένο” στην καθημερινή κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων.

Όπως συμβαίνει και σε άλλες περιοχές που έχουν ενταχθεί στην κόκκινη ζώνη επιδημιολογικής έξαρσης τα σχολεία συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά και μέχρι στιγμής δεν εφαρμόζεται  το αντίστοιχο ΦΕΚ του Υπουργείου Παιδείας που βάσει αυτού προβλέπεται ότι για όσες περιφέρειες φτάσουν την ζώνη 4 δεν προβλέπεται σε καμία περίπτωση κλείσιμο των σχολείων αλλά ενδεχόμενη λειτουργία εκ περιτροπής, σε συνδυασμό με τηλε-εκπαίδευση ή μόνο τηλε-εκπαίδευση.

Η απόφαση συνέχισης της κανονικής λειτουργίας των σχολείων έχει ακολουθηθεί και στην περίπτωση της Κοζάνης με τον αρμόδιο υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, να υπεραμύνεται αυτής της απόφασης επικαλούμενος το γεγονός ότι δεν τίθεται ζήτημα συρροής κρουσμάτων στα σχολεία.

ΕΛΜΕ Σερρών: «Κλείστε τα σχολεία, δεν θα αντέξουν τα νοσοκομεία μας τον κορονοϊό»

Η ΕΛΜΕ Σερρών με ανακοίνωση που εξέδωσε κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την απόφαση κανονικής λειτουργίας των σχολείων εν μέσω τοπικού lock down κάνοντας λόγο για επικίνδυνη διασπορά του ιού Covid-19 στην Π.Ε Σερρών και την εμφάνιση καθημερινών κρουσμάτων στις σχολικές μονάδες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Οι καθηγητές απαιτούν τη διενέργεια δωρεάν επαναλαμβανόμενων test Covid-19 ανά 15 ημέρες στο εκπαιδευτικό προσωπικό όλων των σχολικών μονάδων με προτεραιότητα στους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν σε σχολεία όπου διαπιστώνεται επιβεβαιωμένο κρούσμα και προτείνουν την αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων όλης της Π.Ε Σερρών για κάποιες ημέρες την επόμενη εβδομάδα και την απολύμανση των σχολικών κτιρίων.

Σε σημερινή της εμφάνιση στην πρωινή εκπομπή του OPEN η Ελευθερία Πάνου, πρόεδρος ΕΛΜΕ Σερρών έκανε έκκληση στο υπουργείο Παιδείας να αναστείλει τη λειτουργία των σχολικών μονάδων, καθώς η κατάσταση είναι δύσκολη στα σχολεία των Σερρών.

«Η κατάσταση είναι δύσκολη στα σχολεία μας. Ζητάμε από το υπουργείο Παιδείας να κλείσει τα σχολεία μας. Πρέπει να γίνει διακοπή της διασποράς του κορωνοϊού. Λειτουργούμε με 27 άτομα στην τάξη. Το σύστημα υγείας πιέζεται, εμείς εδώ είμαστε επαρχία. Το Νοσοκομείο Σερρών δεν είναι Νοσοκομείο Αναφοράς.» είπε χαρακτηριστικά η κ. Πάνου.