Ομελέτα με μπρόκολο και πατάτες

Δεν έχετε πολύ χρόνο να μαγειρέψετε και ψάχνετε μια εύκολη, γρήγορη και κυρίως νόστιμη συνταγή; Τότε η ομελέτα είναι πάντα μια έξυπνη επιλογή που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπες και τα παιδιά θα τη φάνε με μπόλικη ευχαρίστηση. Μην ξεχνάτε ότι το φαγάκι αυτό είναι και ένας εναλλακτικός τρόπος για να μάθετε στα παιδιά να τρώνε λαχανικά. Εμείς σήμερα επιλέγουμε το μπρόκολο και τις πατάτες και σίγουρα δεν θα μείνει ούτε ίχνος φαγητού στο πιάτο!

Υλικά

1 μπρόκολο
1 μέτρια πατάτα βρασμένη και κομμένη σε 5-6 ροδέλες
4 αυγά χτυπημένα
5 κρεμμυδάκια φρέσκά
200 γρ. κεφαλοτύρι
30 ml ελαιόλαδο
πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε νερό σε μια κατσαρόλα και το αφήνουμε να βράσει.Μόλις αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε μέσα το μπρόκολο και το ζεματάμε για 8 λεπτά.Κόβουμε το μπρόκολο και κρατάμε τις κορυφές του, γιατί αυτές θα χρησιμοποιήσουμε στην ομελέτα.Βράζουμε την πατάτα και μόλις κρυώσει λίγο, την κόβουμε σε ροδέλες.

Ρίχνουμε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και περιμένουμε να ζεσταθεί. Μόλις ζεσταθεί, βάζουμε μέσα το μπρόκολο και το σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.Σβήνουμε με λίγο κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.Όταν απορροφηθούν τα υγρά, βγάζουμε το μπρόκολο από το τηγάνι χρησιμοποιώντας μια τρυπητή κουτάλα, ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και απλώνουμε μέσα στο σκεύος τις ροδέλες πατάτας δημιουργώντας μια στρώση.

Αφήνουμε τις πατάτες να σοταριστούν ελαφρώς για 1-2 λεπτά.Κόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και κρατάμε το πράσινο μέρος.Το ψιλοκόβουμε και το ρίχνουμε στο τηγάνι.Βάζουμε το μπρόκολο, το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και τα χτυπημένα αυγά μέσα στο τηγάνι μαζί με τις πατάτες.Σε 3-4 λεπτά, η ομελέτα, θα αρχίσει να πήζει, τότε τη γυρίζουμε και ρίχνουμε το αυγοτάραχο. Την αφήνουμε να ψηθεί για 2 λεπτά ακόμη από την άλλη πλευρά. Σερβίρουμε την ομελέτα γαρνίροντας με  πιπέρι.