Εάν σας έχουν περισσέψει βραστά αβγά, αυτή η συνταγή θα σας λύσει τα χέρια.
Η συνταγή που σας προτείνουμε για σήμερα είναι νόστιμη, ελαφριά και μπορεί να σερβιριστεί ως ένα ελαφρύ γεύμα ή ως γέμιση σε σάντουιτς ή αραβική πίτα. Δοκιμάστε την!
Ελαφριά αβγοσαλάτα
Υλικά
- 4 σφιχτά αβγά σε κύβους
- 2 βραστές πατάτες σε κύβους
- 2 καρότα χοντροξυσμένα
- 2 πιπεριές Φλωρίνης από βάζο ψιλοκομμένες
- 1/2 φλ. βρασμένο καλαμπόκι κονσέρβα
- φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο (το πράσινο μέρος)
- 1 χούφτα ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα
- 3 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
- 1 κ.σ. μαγιονέζα με λίγα λιπαρά
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε απαλά τα υλικά μας εκτός από τα αβγά τα οποία προσθέτουμε στο τέλος για να μην λιώσουν.
Περιχύνουμε με 1 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο ώστε να δέσουν οι γεύσεις.
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!