Δευτέρα 19 Μαΐου

Τι να μαγειρέψω σήμερα: Ελαφριά αβγοσαλάτα για γεύμα και σάντουιτς

Εάν σας έχουν περισσέψει βραστά αβγά, αυτή η συνταγή θα σας λύσει τα χέρια.

Η συνταγή που σας προτείνουμε για σήμερα είναι νόστιμη, ελαφριά και μπορεί να σερβιριστεί ως ένα ελαφρύ γεύμα ή ως γέμιση σε σάντουιτς ή αραβική πίτα. Δοκιμάστε την!

Ελαφριά αβγοσαλάτα

Υλικά

  • 4 σφιχτά αβγά σε κύβους
  • 2 βραστές πατάτες σε κύβους
  • 2 καρότα χοντροξυσμένα
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης από βάζο ψιλοκομμένες
  • 1/2 φλ. βρασμένο καλαμπόκι κονσέρβα
  • φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο (το πράσινο μέρος)
  • 1 χούφτα ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα
  • 3 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κ.σ. μαγιονέζα με λίγα λιπαρά
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε απαλά τα υλικά μας εκτός από τα αβγά τα οποία προσθέτουμε στο τέλος για να μην λιώσουν.

Περιχύνουμε με 1 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο ώστε να δέσουν οι γεύσεις.

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Διαβάστε επίσης:

Γλυκιά συνταγή: Πώς θα αξιοποιήσουμε το τσουρέκι που περίσσεψε μετά το Πάσχα

Ανησυχητική τάση: Παιδιά μόλις 8 ετών ασχολούνται φανατικά με το skincare

Ροή Ειδήσεων