Αρχική Ρωτήστε τον ειδικό "Το παιδί μου - 6 ετών - λέει ψέματα, τι να κάνω;"

"Το παιδί μου - 6 ετών - λέει ψέματα, τι να κάνω;"

«Το παιδί μου είναι 6 ετών και λέει ψέματα. Γιατί συμβαίνει αυτό και τι μπορώ να κάνω;».

Απαντά η Παρασκευή Μπριντάκη, Ψυχολόγος - Οικογενειακή Θεραπεύτρια - Παιδοψυχολόγος

«Σε αυτή την ηλικία συχνά τα παιδιά καταφεύγουν στο ψέμα, είτε για να αποφύγουν μια δύσκολη κατάσταση, είτε μια συνέπεια, είτε για να τραβήξουν την προσοχή. 

Αρχικά διερευνήσετε και προσπαθήστε να κατανοήσετε το κίνητρο πίσω από το ψέμα. Ενθαρρύνετε εναλλακτικές λύσεις που να ικανοποιούν το παιδί και εσάς.

Στο ερώτημα τώρα αν θα επιβληθεί συνέπεια, σκόπιμο είναι αυτή να είναι δίκαιη να υπάρχει σύνδεση της συνέπειας με το ψέμα και όχι μια γενικότερη τιμωρία.

Συνίσταται ο γονιός να κρατήσει την ψυχραιμία του και να αποφύγει να επιπλήξει έντονα το παιδί. Συνήθως, τα παιδιά για να αποφύγουν την οργή του γονιού καταφεύγουν στο ψέμα.

Τα παιδιά ήδη νιώθουν ενοχές που κατέφυγαν στο ψέμα. Δώστε τους την ευκαιρία να επανορθώσουν ενισχύοντας την αυτοεκτίμηση τους χτίζοντας από κοινού κώδικα εμπιστοσύνης».

Μπριντάκη Παρασκευή
Ψυχολόγος - Οικογενειακή Θεραπεύτρια - Παιδοψυχολόγος
Τηλ: 6936637612 / 211 4048794
www.greekpsychologist.com


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.